[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

(Bijdrage van de wijkraad)

Verkeer 30-km zone

[Zie ook Werkgroep Verkeer]
Eind mei bent u, als bewoner van Alteveer/Cranevelt, uitgenodigd door de dienst Stadsontwikkeling om de plannen te bekijken voor een 30-km zone. Dit ging over het gedeelte van Alteveer ten oosten van de Cattepoelseweg.

Veel mensen hebben de plannen bekeken die door Henk Verwoerd van de Gemeente Arnhem werden toegelicht. Hij hoorde de kritiekpunten aan en probeerde ter plekke oplossingen te vinden.

Op dit moment worden de op- en aanmerkingen van deze avond verwerkt. Een grote wijziging is dat er géén drempels in dit gedeelte van de wijk komen. Veel mensen vonden dit bezwaarlijk, en erg noodzakelijk bleken ze niet te zijn.

In plaats van drempels zal de Meirooslaan aan de kant van de Cattepoelseweg versmald worden. Ook komen er haakse aansluitingen met de Cattepoelseweg, zodat het verkeer afgeremd wordt. Het plan rondom de Bernard Zweerslaan/ Cattepoelseweg blijft op een paar kleine aanpassingen na, ongewijzigd.

Wanneer er nog financiële ruimte over is, dan zal een begin worden gemaakt met het maken van een veilige fietsroute van Alteveer naar de basisscholen op Cranevelt. De bedoeling is dat er een fietsroute komt door de Van Blankenburgstraat en de Chopinstraat, over de Cattepoelseweg heen.

Zoals u ziet wordt de grootste prioriteit, de kruising Cattepoelseweg/ Van Blankenburgstraat/ Chopinstraat niet in de plannen genoemd. Dit komt omdat men wijzigingen op de Cattepoelseweg pas realiseert wanneer de riolering op de Cattepoelseweg vervangen wordt. En wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Ook spelen de plannen van het Transferium een rol.

De realisering van de plannen voor de 30-km zone in Alteveer-oost is in 2004. Eind oktober krijgt de werkgroep verkeer van de wijkraad de nieuwe plannen ter inzage. We houden u op de hoogte.

LK