[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Grote Alteveer Buurtfeest

[Verslag en foto's]
Als u deze Craneveer onder ogen krijgt, ligt het grote alteveer buurtfeest reeds achter ons. Ik hoop voor de organisatoren dat op de 13e september de weergoden hen zeer welwillend zijn geweest. Gezien hun inspanningen moeten we dan op een onvergetelijk feest kunnen terug zien. Hoe kwamen zij erbij om belangeloos zo'n groots opgezet feest te organiseren? Daar wilde de redactie van uw wijkblad wel eens het fijne van weten en stuurde haar sterreporter eropuit. In gesprek met één van de organisatoren tekende hij het volgende op.

"Het idee is eigenlijk spontaan ontstaan op één van die warme zomeravonden. Het viel ons - René Visser en mij - op dat er net als wij de laatste paar jaar veel nieuwe bewoners in de wijk zijn komen wonen," vertelt Maarten Pas, één van organisatoren. "Zelf hebben we elkaar leren kennen via de kinderen, zoals dat vaker gaat. Je maakt een praatje, de moeders Claire en Heleen drinken een kopje thee en je bent enthousiast over je nieuwe woonplek en nieuwsgierig naar de andere mensen die deze plek met jou delen. We merkten dat veel mensen dat gevoel ook hebben. Dus toen we het plan opperden om een buurtfeest te houden hadden we in `no time' twintig mensen bij elkaar die wel even wilden helpen om dat feestje te organiseren."

Ook Cafer, zelf nieuw in de wijk en sinds kort eigenaar van café en cafetaria 't Hoekje zegde grif zijn medewerking toe. Zijn zaak werd het centrum van waaruit de enthousiaste club concrete plannen smeedde. Maar laten we zeker de andere winkeliers van het Beethovenplein niet vergeten. Ook zij boden spontaan hun medewerking aan.. Zo kwamen er niet alleen prijzen voor een loterij, maar ook een ruimhatige geldelijke bijdragen voor de organisatie.
Zelfs twee zakenmensen van het Oremusplein bleven niet achter.

Mede daardoor kwamen we er achter dat iedereen Craneveer en Alteveer toch als één wijk beschouwt. En dat bracht ons op het idee om het feest niet exclusief te houden voor de Alteveerders, maar de hele wijk uit te nodigen. We hopen natuurlijk dat het een groot succes wordt en dat het voor herhaling vatbaar is", besluit Maarten.