[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

"Kinderen eerst"...

Dat is de meest kernachtige samenvatting van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Daarin wordt aandacht gevraagd voor het feit dat kinderen in onze mensenwereld de meest kwetsbare groep vormen en afhankelijk zijn van de zorg en aandacht van ons volwassenen. De zorg en bescherming die kinderen in hun vroegste levensjaren krijgen zijn zelfs allesbepalend voor hun verdere lichamelijke psychische en intellectuele ontwikkeling en voor hun kijk op het leven en op de toekomst.

Kinderen hebben de toekomst. Daarom is investeren in kinderen ook investeren in een betere toekomst voor de wereld. Helaas komen grote groepen kinderen er op veel plaatsen in de wereld bekaaid vanaf. Ze worden getroffen door hongersnoden, kinderarbeid en gebrek aan medische zorg, onderwijs en liefdevolle verzorging.

Unicef streeft ernaar hun positie te verbeteren. Daarom vraagt Unicef uw steun. Die kunt u geven door donateur te worden en/of Unicefkaarten of cadeau-artikelen te kopen. En om U een idee te geven hoezeer zo'n bijdrage telt geef ik U een voorbeeld: Eén set kaarten voor €6,- betekent een jaar schoolboeken voor 12 kinderen.

Een Unicefwinkel in de buurt vindt u in de supermarkt van het Dorp, Jachthoornlaan 1A, Tel. 4420430: open: di. t/m vr. 9.30-12.30u en 13.00-16.30u. Voor meer informatie en bestellingen: mevr. W. Kwadijk, St. Caeciliapad 23 op 't Cranevelt, tel. 4427212.