[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

(Bijdrage van de Wijkraad)

Parkeren op en rond Rijnstate

[Zie ook Actiegroep Rijnstate]
Op 25 juni jl. heeft het voorlopig laatste overleg tussen Gemeente Arnhem, Ziekenhuis Rijnstate en Wijkraad Alteveer Cranevelt plaatsgevonden.

In het kort is tijdens dit overleg het volgende besproken: een aantal van de organisatorische oplossingen is door Ziekenhuis Rijnstate uitgevoerd, zoals het verschuiven van het middagbezoekuur en het inzetten van het verbeteren van de spreiding van de bezoekuren van de poliklinieken. Daarnaast zal door de politie en de wijkraad in overleg worden getreden met betrokkenen voor een mogelijk beperkt parkeerverbod in de Listzstraat-Mahlerstraat.

Het piece de la resistance, het uitbreiden van de parkeervoorzieningen loopt helaas niet zoals gepland. De plannen die door Rijnstate zijn gemaakt voor het uitbreiden van de parkeergelegenheid zijn door de Welstandscommissie afgekeurd. Ziekenhuis Rijnstate is op dit moment bezig om nieuwe plannen te ontwikkelen waarbij één grotere parkeergarage gebouwd wordt, tussen de Kluizeweg en de fonteinen bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Deze garage zou 4 of 5 lagen krijgen en ongeveer net zo hoog zijn als de blauwe band om het ziekenhuis.

Over de ontsluiting van de parkeervoorzieningen is Ziekenhuis Rijnstate nog in overleg met Gemeente Arnhem. Voor het realiseren van deze plannen zal echter het bestemmingsplan, al dan niet via een artikel 19 procedure aangepast moeten worden. Gezien wij nog geen concrete plannen hebben ontvangen, hebben wij hier als wijkraad nog geen standpunt over ingenomen, maar zijn op voorshands wel blij met de inspanningen van het ziekenhuis om de problemen op te lossen. Wij zullen deze ontwikkelingen blijven volgen. Op het moment dat wij de nieuwe plannen ontvangen zullen wij die op de website plaatsen.

Het volgende overleg zal in het najaar plaatsvinden op een nog te plannen datum.

J vd V