[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Het Nederlands Watermuseum

een museum, waar je dingen moet aanraken.

In park Sonsbeek, waar vroeger de Begijnenmolen en de forelrokerij was, is sinds kort het Nederlands Watermuseum geopend. Bovengronds is de oude architectuur in ere gelaten, maar 10 meter onder de grond bevindt zich een expositieruimte van 2000m2. Een ruimte, met meer dan 50 eigentijdse en interactieve presentaties over alles wat met water te maken heeft. En dat is aanzienlijk méér dan u kunt vermoeden.

Interactief betekent dat u zelf een belangrijke rol speelt bij alles wat u gaat doen of ontdekken. Water is wereldwijd van groot belang. Dat is onder meer te zien in een prachtige film, die op gezette tijden draait in de grote zaal van de watercinema. Op de begane grond is het waterlab. In dit laboratorium kan onder begeleiding een aantal spannende proefjes worden gedaan. Voorlopig is het lab alleen op zondagmiddag open en op afspraak (b.v. voor kinderpartijtjes)

Op de eerste verdieping van het museum is er ruimte voor wisselende tentoonstellingen en een water informatiecentrum. Hier staan 20 computers en is er een uitgebreide bibliotheek om u te informeren over alles wat met water van doen heeft. Het voormalige aquarium is omgetoverd in eeen Brasserie met naast het terras een waterspeelplaats (open in het voorjaar)

Het museum is open di t/m zo van 9.30-17.00 uur en ligt aan de Zijpendaalseweg 26-28. tel. 026-44 52 548.