[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Eieren zoeken

Eieren zijn wonderlijke dingen. Ze gebruiken kippen om zich voort te planten en een haas om zich te verstoppen.

Chocolade-eieren kunnen zich niet voortplanten, maar ze laten zich met Pasen wel graag verstoppen. En dat gaan ze op 4 april a.s. doen in de hoop dat ze daarna snel gevonden zullen worden door grijpgrage kinderhandjes. Maar er is dit jaar groot nieuws. Er is een nieuwe verstopplek.

Ter gelegenheid van het eieren zoeken van Craneveer sprak Craneveers sterreporter Reevenarc met Lange en Korte, twee van de mooiste chocolade eieren die op 4 april tot het deelnemersveld zullen behoren.

Is het eieren zoeken voor jullie eieren net zo belangrijk als voor de kinderen? Lange: Dat is zeker het geval, maar even een correctie: wij spreken nooit over eieren zoeken, maar over kinderen zoeken. Dat vinden we juister; want niet de eieren zoeken, maar de kinderen. Korte: Ja en omdat de kinderen zoeken worden de eieren gevonden.

Waarom is de verstopplaats voor jullie dit jaar extra belangrijk? (De eieren beginnen van opwinding bijna door elkaar te praten. Hun chocoladepapiertjes glimmen van trots als ze vertellen waar het eieren zoeken dit jaar plaatsvindt.) Lange en Korte: Wij eieren worden dit jaar verstopt in het Nederlands Openluchtmuseum. Op 4 april om 10.00 uur mogen de kinderen van Craneveer en hun ouders die daar met een inschrijfkaart bij de poort staan gratis naar binnen. Hoi Hoi!!

Mag iedereen meedoen? Korte: alle kinderen tot 11 jaar die zich uiterlijk op vrijdag 2 april hebben ingeschreven mogen meedoen. Inschrijven moet weer zoals altijd bij Foto CRANEVELT op het Oremusplein.

Dus op zaterdag 3 april kun je je niet meer inschrijven? Korte Ei en Lange Ei in koor: Nee, absoluut nee.

Waarom zo absoluut nee? Die ene moeder die het vergeten was toch nog wel? Beide opnieuw: NEE ABSOLUUT NEE!!!

Waarom zo streng? Lange: Want op zaterdagochtend moeten alle eieren gekocht worden en dan moeten we weten hoeveel er nodig zijn. Als er op zaterdag -net als het vorige jaar- nog 50 mensen inschrijven, dan zijn er eieren te weinig en loopt de hele boel in de soep. Korte: En dan moeten ook de inschrijvingslijsten naar het Openluchtmuseum gebracht worden en dat kan er niemand meer bij.

Wat gebeurt er dan zondagochtend met kinderen zonder inschrijfkaart? Lange: Die kunnen helaas geen eieren zoeken. Ze worden tegengehouden door de uitsmijters.

Moeten de kinderen ook een mooi versierde palmpaastak meenemen naar het feest? Korte: Nee, dat moeten ze juist niet doen, want na afloop mogen alle kinderen in het museum blijven om palmpaastakken te maken. Iedereen mag natuurlijk ook nog het museum bekijken.

Hoi hoi, schrijf je in!!