[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

[Dit is een bijdrage van de Wijkraad]

Hondenpoep

Namens omwonenden stuurde de wijkraad een brief naar de gemeente:

Al een aantal jaren klagen omwonenden van het speelveldje aan de Beethovenlaan, gelegen tussen de Sweelincklaan en de Bernard Zweerslaan, over de vervuiling van het veldje met "hondenpoep'.

Contact daarover van de bewoners met de gemeente destijds met de vraag om er "verbodsborden voor honden" te plaatsen, leidde tot een negatief antwoord.

Intussen is de "nood" zo hoog geworden dat er een handtekenactie is gestart door de omwonenden die vervolgens bij de wijkraad is aangeboden om in deze te bemiddelen bij de gemeente. Bijgaand treft u de handtekenactielijst aan.

Het antwoord na lange tijd, kwam niet van de heer Burgers maar van Jiska Brouwer, Stadsdeelmanager Wijkonderhoud Noord en Noordwest:

Onlangs ontving ik een kopie van uw brief, gericht aan Berrie Burgers, over het grasveld aan de Beethovenlaan. De hierin genoemde handtekeningen-actielijst trof ik hierbij niet aan.

U vraagt in uw brief om hondenpoepbordjes te plaatsen. Het beleid van de gemeente Arnhem is om dergelijke bordjes uitsluitend te plaatsen op locaties die zijn ingericht als speelveld. Dat wil zeggen dat er een speeltoestel staat of bijvoorbeeld een voetbaldoel. Andere grasvelden zonder dergelijke inrichting beschouwen wij niet als speelveld. Op deze gazons plaatsen wij dus geen bordjes. Het veldje waar u in uw brief op doelt is niet ingericht als speelveld en komt daardoor niet in aanmerking voor een hondenpoepbordje.

Ik begrijp dat dit antwoord u teleur stelt maar wij kunnen niet op alle grasveldjes een dergelijk bordje plaatsen. Ik hoop dat u hier begrip voor heeft.

Nee, hiervoor hebben we nou juist geen begrip!
Wordt vervolgd.