[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

[Dit is een bijdrage van de Wijkraad]

Prettig gesprek

De aanleiding: het besluit van 2 december 2003 van de commissieleden van VROM om geen transferium te bouwen op de Cattepoelseweg en het verzoek van de commissie naar wethouder Veenstra om andere oplossingen te zoeken voor het parkeerprobleem van de beide parken. Er waren al gesprekken met GAAN geweest waaruit bleek dat er heel wat onduidelijkheden waren ontstaan over motieven en behoeftes van beide parken. Ook was er duidelijke behoefte om met de Wijken Alteveer/'t Cranevelt in gesprek te komen en de weg te effenen om te komen tot een betere samenwerking.

Dus zaten zaterdagmorgen 14 februari [2004] enkele leden van de wijkraad (Marlous Kok, Wil Smits, Els Peeters, Jan van Leusen en Leendert v/d Bosch) bij Alex van Hooff (directeur Burgers Zoo) en Jan Vaessen (directeur van het Ned. Openluchtmuseum) op de koffie. De belangrijkste resulaten van dit gesprek zijn:

  • dat zowel Burgers Zoo als het Openluchtmuseum streven naar het oplossen van hun parkeerprobleem op eigen terrein;
  • zij het belangrijk vinden om regelmatig in gesprek met de Wijkraad te blijven om eventuele plannen door te spreken, voordat ze aangevraagd worden, zodat er geen misverstanden meer kunnen ontstaan.

Het was een prettig gesprek en het verheugt ons zeer dat zowel Burgers Zoo als NOM zich aansluiten bij GAAN (Groene Alliantie Arnhem Noord), door het tekenen van het convenant.

Wij denken dat met het convenant er niet alleen een oplossing komt voor het parkeerprobleem, maar dat er ook een unieke samenwerking zal ontstaan tussen alle partijen die gericht is op het verbeteren van de kwaliteit van het buitengebied van Arnhem Noord.

MK