[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Dringende oproep

Gezocht: een nieuwe penningmeester en een nieuwe contactpersoon voor de recreatieruimte.

Elders in het blad heeft u kunnen lezen dat de huidige penningmeester, Henny Holtus, te kennen heeft gegeven dat hij zijn taken vanaf november wil overdragen aan iemand anders.

Het bestuur is daarom vanaf nu op zoek naar een geschikte kandidaat die bereid is voor enige jaren het penningmeesterschap van deze vereniging te vervullen. De vereniging werkt nauw samen met andere groepen in de wijk die de leefbaarheid trachten te vergroten, zoals de wijkraad, de wijkconcerten, de straatspeeldag enz. De vereniging heeft een gezond eigen vermogen.

De taken bestaan uit het bijhouden van de geïnde contributiegelden in samenwerking met de beheerder van de ledenadministratie, het doen van betalingen aan derden, waaronder trainers/activiteitenbegeleiders en het participeren in bestuursvergaderingen (7 keer per jaar).

Ook beheert de penningmeester het budget van door de gemeente aan de wijk toegekende subsidies in het kader van wijkveiligheid en communicatie. Al met al - zo leert de ervaring - zal de functie van penningmeester een taakbelasting van één á twee uren per week vergen.

De taak is vooral geschikt voor mensen die vanuit betrokkenheid bij de wijk willen meehelpen het samenleven in de wijk te stimuleren en zo vorm te geven aan de verhoging van de leefbaarheid en het sociale klimaat.

Contactpersoon...
De recreatievereniging Craneveer huurt permanent de recreatieruimte aan de Viottastraat, waar gedurende de week allerlei activiteiten plaats vinden. In deze recreatieruimte bevindt zich een bescheiden keuken, een provisieruimte, een toilet en een recreatiezaal. Deze recreatieruimte heeft bescheiden horecafaciliteiten. Er wordt voorzien in thee, koffie, frisdranken en zwakalcoholische dranken. De voorzieningen worden door de verschillende activiteitengroepen in eigen beheer gebruikt.

Er is ook een schoonmaakcontract, waarin geregeld is dat de ruimte regelmatig wordt schoongehouden. Voor het onderhoud binnen en buiten is de verhuurder, te weten de gemeente verantwoordelijk.

We zoeken een nieuw bestuurslid dat bereid is op te treden als coördinator bij werkzaamheden die het runnen van deze recreatieruimte met zich meebrengt. Daarbij moet u denken aan het onderhouden van contacten met de gemeente over het uitvoeren van noodzakelijke en wenselijke voorzieningen aan en in de ruimte (ongeveer 4 keer per jaar), het bijhouden van de voorraden en het maken van afspraken met een leverancier (ongeveer 2x per jaar). Het onderhouden van contacten met de schoonmaker en met groepen die gebruik maken van de voorzieningen en het inventariseren van wensen en klachten (naar eigen inzicht).

Waar nodig wordt u geassisteerd door overige bestuursleden. Ervaring leert dat het een afwisselende functie is, die gemiddeld ongeveer 1 á 2 uren per week taakbelasting vergt. Er is een grote vrijheid wat betreft het indelen van de tijd. Ook voor mensen die regelmatig een tijd met vakantie gaan, hoeft deze functie geen bezwaar te zijn.

We denken vooral aan iemand die het leuk vindt om met veel mensen contacten te onderhouden en zich in te zetten voor het goed functioneren van een recreatieruimte die aan zoveel mensen een sociaal kader biedt. De voorkeur gaat uit naar iemand die ook overdag regelmatig tijd heeft om eens een kijkje te nemen.

Graag willen we in contact komen met mensen die wel eens nader met ons zouden willen praten over het vervullen van één van deze functies. Is het misschien iets voor u? Of kent u iemand in uw omgeving die naar uw mening 'geknipt' zou zijn voor één van deze functies. Wijs hem/haar dan op deze oproep. Benader zo nodig ook ons, opdat we zelf eventueel in contact kunnen treden met betreffende persoon.

Neem bij belangstelling contact op met het bestuur van Craneveer.