[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Eindelijk...

De gemeente Arnhem heeft de plannen voor een transferium/ parkeerplaats in het buitengebied van Arnhem Noord uit het bestemmingsplan van Arnhem Noord gehaald. Dit dankzij de massale protesten van de bewoners uit onze wijken. De niet geringe energie die de wijkraad gestoken heeft in het bijwonen van vergaderingen, het bestoken van politiek en media heeft vruchten afgeworpen! Het is ons gelukt, om Alteveer/ 't Cranevelt "op de kaart te zetten" van het gemeentelijk beleid.

We hebben in de maand november een gesprek gehad met (wijk)wethouder S.Veenstra, die vanaf maart 2002 zich bezig houdt met onder meer onze wijken. Wij hebben hem in kennis gesteld van de vele belangrijke zaken die in onze wijk spelen en hem geattendeerd op de vele acties die wij hebben ondernomen naar de diverse afdelingen van de gemeente Arnhem. Binnenkort zal hij een bezoek brengen aan onze wijken om zich ter plaatse op de hoogte te stellen.

De P.V.D.A -gemeenteraadsleden Dick Tiemens en Leendert Scholten hebben ons bezocht en toegezegd bij de besluitvorming rekening te houden met onze wensen. Met het VVD-gemeenteraadslid Anno Zijlstra gaan we nog door de buurt fietsen. Dus wie weet wordt er het komend jaar weer (en meer) succes geboekt m.b.t :

  • de verkeersveiligheid;
  • de parkeerproblemen van Rijnstate opgelost op hun eigen terrein;
  • geluidsoverlast multi-cuisine aangepakt;
  • wanneer er plannen zijn voor bouw of verbouwingen die invloed hebben op ons woongenot, wij dan vroegtijdig geïnformeerd worden zodat wij op een constructieve manier kunnen meedenken;(denk aan: bouw appartementencomplex Bernard Zweerslaan, bouw appartementencomplex Kluizeweg)
  • de sportaccommodatie van Craneveer wordt opgeknapt m.n de zonneschermen;

Natuurlijk is deze opsomming niet volledig. Willen wij onze wijk leefbaar houden dan zal de wijkraad dit alleen kunnen realiseren met uw blijvende inzet.