[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Geef de pen door...

Craneveer biedt dit seizoen een estafette schrijfrubriek. In ons vorige num-mer gaf oud garagehouder Eddy Jongepier de pen door aan Sonja Boesveld. Zij was jarenlang onder meer de motor achter de organisatie van rommelmarkten voor de Goede Doelen in onze wijken. Zij heeft haar balpen opgepakt.

Wij wonen inmiddels al weer vijf jaar in Schaarsbergen. Mijn man Karel is daar erg blij mee. Want op ons Alteveers adres aan de Sweelincklaan kon hij de garage niet meer in vanwege alle rommel die ik voor onze markten bijelkaar sleepte.

Dat was een leuke tijd, die markten in het Noorderhonk. Ik mis dat erg. Je kwam heel vaak bij ouderen over huis. Dat waren boeiende contacten. Uit die kring kreeg ik veel breiwol toegespeeld. En dan maar weer breien. Sokken en shawls: allemaal voor de verkoop ten behoeve van het goede doel.

Zo hebben we - ik deed het allemaal echt niet alleen - het speelveldje op de hoek van de Sweelincklaan -Bernard Zweerslaan bij elkaar geschooierd. En zoals dat hoort bij sponsoracties, kwam er ook een groot bord van de werkgever van mijn man - Kuipers Bouwbedrijf - te staan met daarop te namen van alle sponsors. Jop Burlage, de tekenares van Craneveer, heeft het geheel heel ludiek beschilderd. Het speelveldje wordt nog steeds uitgebreid dankzij Jantje Beton. Dat doet me erg goed.

Ook alle winkeliers van het Pleintje deden steeds mee als ik weer eens mijn hand ophield. Met Lies Wegdam heb ik bijvoorbeeld veel getennist. Na afloop dronken we steevast een glaasje. Ja, en dan kwam Jantje Beton vanzelf weer opdraven. Lies deed daar nooit moeilijk over. Integendeel. Maar of Herman dat nu ook altijd leuk vond, is een andere kwestie. Ik heb daarom een idee: laat ik de pen maar eens doorgeven aan onze onvolprezen oud bakker Herman Wegdam.

Sonja Boesveld.