[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Hoozitting

Op 11 december heeft de gemeente een hoorzitting gehouden in het stadskantoor over de bouwaanvraag voor appartementen aan de Bernard Zweerslaan/ hoek Cattepoelseweg. (red: zie ook de pagina's van de Actiegroep tegen deze bouwplannen) De opkomst vanuit de wijk was lager dan verwacht, vanuit de gemeente waren wethouder Lenferink, en diverse fracties vertegenwoordigd. Een tiental mensen uit de wijk voerden het woord.

Een reeks van argumenten tegen de bouwplannen passeerden de revue. De belangrijkste waren de architectuur, de omvang en hoogte van het gebouw en de gevolgen voor groen en directe omgeving.

Het plan is groot, hoog en dominant in de omgeving. Qua stijl past het niet in de wijk. Door de parkeergarage bovengronds te bouwen wordt het gebouw hoger dan nodig. Een presentatie toonde de omvang van het gebouw en liet zien dat er weinig groen zal overblijven na realisatie.

De noodzaak voor woningbouw was niet duidelijk en velen vroegen zich af waarom niet onderzocht is of bijvoorbeeld ouderenzorg op deze locatie mogelijk is. Verder werd er gepleit voor hergebruik van het bestaande gebouw of liever nog teruggave aan de natuur, zoals in het oorspronkelijke bestemmingsplan bedoeld was.

Een alternatief plan liet zien dat er meer mogelijkheden zijn om appartementen te ontwikkelen die wèl in de wijk en in de natuur passen.

Tot slot was er veel kritiek over het verloop van deze bouwaanvraag. De wijk is te laat en te onvolledig geïnformeerd en in het geheel niet betrokken bij de plannen. De kapaanvraag in deze fase was hoogst ongepast. De gemeente heeft de eigen uitgangspunten zoals `3 lagen plus kap, ondergronds parkeren, gebouw moet ondergeschikt zijn aan de omgeving' wel erg eenvoudig laten vallen.

Na deze hoorzitting wordt de aanvraag in de raadscommissie behandeld, vermoedelijk in maart- april 2003. Wij houden u op de hoogte.