[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

[Bijdrage van de Wijkraad]

Van de website redactie:
Bovenstaande bijdrage is geschreven in november 2003. De actualiteit heeft het echter ingehaald. De Raad heeft het plan voor het Transferium inmiddels afgekeurd.

Transferium

Op dit moment bereiden de ambtenaren en wethouder S. Veenstra (vervanger van ex-wethouder H. Lenferink) de besluitvormingsprocedure rondom het Transferium Noord voor. Naar verwachting zal het ambtelijke voorstel in december 2003/ januari 2004 voorgelegd worden aan de commissie VROM en de Gemeenteraad.

Dit voorstel is, zoals u weet, er op gericht om tot realisatie van een transferium te komen op de Cattepoelseweg. De ambtenaren hebben nooit de wil getoond om een transferium op de Saksen Weimar te ambiëren.

Dit betekent, beste wijkbewoners, dat u nu voor de keuze wordt gesteld of u voor of tegen een transferium bij u in de buurt bent. Ook al woont u niet op de Cattepoelseweg, een transferium heeft invloed op het leefklimaat van zowel Alteveer als 't Cranevelt. Er zullen allerlei maatregelen plaats gaan vinden om het transferium bereikbaar, veilig en aantrekkelijk voor auto's en bussen te maken. Zowel onze wijken als ook de Schelmseweg (monumentale weg) zullen onaanvaardbaar belast worden. De gemeente probeert ons wel zoet te houden met de belofte dat via verkeersmaatregelen de wijken niet meer belast zullen worden, maar daar hebben we weinig vertrouwen in. Het is toch vreemd dat er eerst een transferium wordt geplaatst in onze wijk en dat men over de vereiste verkeersmaatregelen nog geen idee heeft. Onze ervaringen met het Rijnstate ziekenhuis en de daar uit voortvloeiende overlast heeft ons wantrouwig gemaakt over de visie van de gemeente op de langere termijn. Daarbij twijfelen wij aan de noodzaak van nog meer parkeerplaatsen voor de attractieparken.

Ook wekt het onze verbazing dat de gemeente nog streeft naar een transferium in een beschermd natuurgebied terwijl Gedeputeerde Staten officieel de plannen om een motel te bouwen op de Waterberg heeft tegen gehouden. Gedeputeerde Staten vinden dat dit natuurgebied niet mag worden aangetast en dat het verkeer teveel overlast zou veroorzaken. Nu, dat lijkt ons voor onze wijken dus zeer zeker ook van toepassing! Laat ons weten hoe u over deze zaak denkt door ons te mailen of te schrijven en houdt de kranten en brievenbus in de gaten!!