[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Wat deed Craneveer dit jaar?

Een kleine 300 leden namen het afgelopen jaar deel aan de verschillende activiteiten die in het activiteitenrooster achter in dit blad vermeld staan.

In de loop van het jaar is een dinsdagbadmintongroep bij gebrek aan leden opgeheven. Pogingen om in de zaal andere activiteiten te organiseren zijn nog niet van de grond gekomen. De andere groepen draaiden zonder problemen. Wel is het ledenaantal van enkele groepen, met name badminton woensdag en vrijdag te krap.

In september organiseerde het bestuur in de recreatiezaal samen met de wijkraad een feestje voor vrijwilligers uit de wijk. Er kwam een man of vijftig. Ook het straatvolleybaltoernooi werd in die maand gehouden.

Voor de kinderen waren er weer: het Sint Maarten feest op 11-11 en het paaseieren zoeken op Palmzondag met meer dan 125 deelnemertjes. En dat het Sint Maartenfeest ook bij ouderen aanslaat blijkt uit het toenemend aantal kaarsen voor de ramen. Na een actie in het blad Craneveer is het aantal donateurs van onze vereniging fors gegroeid tot meer dan 500.

Het blad CRANEVEER zelf is zoals gewoonlijk weer zeven keer verschenen en huis-aan-huis in de wijk bezorgd. Het blad heeft een functie als informatiekanaal van bestuur naar de leden, maar is ook spreekbuis van de wijkraad en ook in de redactie werken wijkraad en verenigingsredactie nauw samen. Door de inbreng van de wijkraad is er in het blad nu meer aandacht voor politieke kwesties in het wijk gebeuren. Het verenigingsblad heeft zo meer het karakter van een wijkblad gekregen.

Over belangstelling van politieke notabelen hebben we niet te klagen. Zowel Burgemeester Krikke, als wethouder Veenstra zijn afgelopen jaar in de wijk en bij Craneveer op bezoek geweest. Ze volgen de ontwikkelingen hier op de voet.