[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Grote Alteveer Buurtfeest 2

"Hebben we volgend jaar weer zo'n buurtfeest, dit was heel leuk!" [foto's en verslag]

Deze vraag hebben we regelmatig te horen gekregen naar aanleiding van het buurtfeest dat wij georganiseerd hebben op 13 september. Dit feest is een eigen initiatief geweest van ons als buurtbewoners. En met wij bedoelen we: Annette Visser, Cafer Atalikyayi, Maarten Pas, René Visser, Steve Turner en Vera van de Waarsenburg.

Wij kijken met overheersend positieve gevoelens terug op deze dag. Voor de binding tussen de buurtbewoners is het goed geweest. Nieuwe contacten zijn ontstaan en oude contacten zijn weer aangetrokken.

De organisatie van het feest heeft ons veel energie en tijd gekost maar het was het ons waard. De goede sfeer op het feest en de enthousiaste buurtbewoners hebben daar zeker aan bijgedragen. Omdat het de eerste keer is dat we zo'n groot evenement hebben georganiseerd is niet alles perfect gegaan. Mocht er nog een keer zo'n groot feest komen dan kunnen de (volgende) club organisators daar wellicht van leren.

Het feest was niet mogelijk geweest zonder hulp van de vele buurtondernemers en particulieren. Zij hebben het wijkfeest geld gesponsord met geld en goederen. Veel dank daarom aan (in alfabetische volgorde):

Bar/cafetaria 't Hoekje, Bakker Hilvers, Bloemenzaak Stijn, Bloemsierkunst Bouman, Burgers Zoo, Chinees restaurant "De Chinese Muur", Coöp Manders, Drogisterij Alteveer, Europafilms, Fysiotherapie 't Alteveltje, Jan van Elferen, Keurslager De Haas, Openluchtmuseum, Postkantoor Koch, Rubens Wonen, Slijkhuis Tweewielers, Tankstation Beinum, The Seahorse, Welkom Haarmode, Woningstichting Portaal Wijkvereniging Craneveer en Zeta-PDM.

Op het feest zelf en de zondagochtend daarop volgend hebben een grote groep buurtvrijwilligers zich ingezet om het feest tot een feest te maken voor iedereen. Zij hebben ons geholpen bij de opbouw van het feest, de loterijverkoop, de bar, de karaoketent, het springkussen en bij het opruimen op zondagochtend. Daarvoor ook onze dank.

Helaas, een feest is niet altijd zonder een kater: op zondagavond 14 september zijn een aantal haspels en een verdeelkast van de generator gestolen. Dit heeft nu grote gevolgen voor onze financiën. We hadden quitte kunnen spelen (mede dankzij de loterij) maar helaas zitten we nu voor \euro;700 in de schulden. Hoe we hier uit moeten komen weten we nog niet. Als buurtfeestcomité hadden wij ons opgegeven voor een spekcheque van de gemeente. Helaas hebben wij op 7 november geen spekcheque mogen ontvangen, deze ging aan onze neus voorbij richting het buurtfeestcomité van het Spijkerkwartier.

Namens het buurtfeestcomité,
Vera van de Waarsenburg
en Annette Visser