[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

[Bijdrage van de Wijkraad m.b.t. parkeerproblemen bij Ziekenhuis Rijnstate]

Parkeerplannen rijnstate

In maart kwam de Welstandscommissie bijeen om te spreken over het voorstel van de Alysis Zorggroep voor wat betreft de te bouwen parkeergarage op het terrein van Ziekenhuis Rijnstate.

De discussie spitst zich momenteel toe op het aantal parkeerlagen en daarmee het feitelijke aantal parkeerplaatsen. Tevens wordt bekeken of er op een groter oppervlak dient te worden gebouwd, dan aanvankelijk was voorzien.

De welstandscommissie was van mening dat een garage van een dergelijke omvang niet paste in de omgeving van het ziekenhuis aan de Wagnerlaan. Het moest lager, compacter en met meer landschappelijke niveaus. Bovendien zou de parkeervoorziening de diagonale routing op het ziekenhuisterrein meer moeten volgen, oordeelde de commissie. Ook een eerder plan voor een parkeerdek op het bestaande parkeerterrein bij het ziekenhuis haalde het niet.

Het resultaat is nu dat er in het nieuwe voorstel 100 parkeerplaatsen minder komen en daarmee weer meer (kans op) verkeer- en parkeeroverlast in de wijk. De wijkraad heeft hier sterke bezwaren tegen en heeft een gesprek aangevraagd bij de verantwoordelijke wethouder, Sander van Bodegraven

De problemen in de wijk blijven intussen in volle omvang bestaan. In omliggende straten rond het ziekenhuisterrein kunnen de bewoners er van meepraten. De eerder genomen maatregelen zoals de verschuiving van bezoekuren, de parkeerafspraken met Burgerīs Zoo en de extra inzet van een pendelbus hebben het probleem niet kunnen oplossen, alle goede wil ten spijt.