[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Verenigingsnieuws

.. van het bestuur

Straatvolleybaltoernooi voor de wijk

Het bestuur van Craneveer organiseert volgens traditie ook dit jaar weer een straatvolleybaltoernooi. En wel op de middag van 5 juni [2004] dit keer. De captains van de stratenteams van het vorig jaar worden verzocht hun spelers weer op te roepen. Als u graag mee wilt doen, met of zonder team, dan kunt u zich opgeven bij Willem Rosier, Henny Holtus of Marjan van Roon.

Bij mooi weer zetten de we de velden uit bij het Oremusplein. Bij een slechte weersvoorspelling wijken we uit naar de gymzalen.

Schilderen en tekenen bij Craneveer

Vanuit de activiteiten van het cultureel wijkcafé proberen we onder de vlag van Craneveer vanaf september een teken/ schildergroepje te starten onder leiding van Elsbeth Zimmerman, professioneel deskundige.

Wie wil helpen bij de opmaak van dit blad

Onze wijkrecratievereniging Craneveer heeft een enthousiaste redactie van vrijwilligers die zeven keer per jaar dit wijkblad uitbrengt. De opmaak van het blad wordt verzorgd door Ton Jansen. Dat betekent dat hij eens in de zeven weken, in een periode van 1 a 2 weken kopij ordent en teksten, illustraties en advertenties in de juiste opmaakvorm `giet'.

De opmaakmal is een speciaal Word-document. Regelmatig moeten de mallen aangepast worden. Omdat het hem soms net even te druk wordt, zoeken we iemand die Ton af en toe zou kunnen helpen bij de opmaak van ons blad door mee te denken over de vormgeving en de werkwijze, door (delen van) de opmaak van bepaalde nummers over te nemen. Kennis van de opmaakmogelijkheden van Word of van een ander opmaakprogramma is daarvoor vereist.

We hopen dat iemand die dit leest het zinvol en leuk vindt om af en toe eens op deze manier voor de eigen wijk bezig te zijn en zo bij de redactie van ons wijkblad betrokken te raken. Als u nadere inlichtingen wilt over deze werkzaamheden kunt u rechtstreeks contact opnemen met Ton Jansen.

Eieren zoeken in het Openluchtmuseum: terugblik

Het is alweer een tijdje geleden dat een bonte stoet van kinderen met vaders, moeders, opa's en oma's naar het Openluchtmuseum trok om aldaar de door de Craneveerse paashazen verstopte chocoladehazen en eieren op te zoeken.

Ondanks het frisse weer en een korte plensbui, die bij de entree van het hazenpad over de hoofden van de deelnemers werd uitgestort, was het een zeer geslaagd festijn. De organisatoren (met name Cleo, Henny, Willem en haas Mark) kregen na afloop van het festijn van de deelnemers dan ook terecht een spontaan applaus.

Jammer dat het Openluchtmuseum zijn poorten slechts eenmalig voor de buren uit de wijk openstelde. Het komende jaar moeten we het weer met ons eigen bos stellen. Maar wat klagen we? Welke wijk ligt temidden van zoveel mooie bossen.

Henk