[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

[Publicatie van de Wijkraad m.b.t. de bouwplannen Kluizeweg]

Kluizeweg

Onderstaand de inspreektekst van Wijkraad Alteveer/'t Cranevelt over de bouwplannen Kluizeweg op de commissievergadering van 5 februari 2004.

De Wijkraad Alteveer/'t Cranevelt is principieel van mening dat inbreiden in beide wijken niet uitvoerbaar is zonder het stedenbouwkundige plan en het bijzondere groene karakter wezenlijk aan te tasten.

Deze mening is gebaseerd op het feit dat er -buiten de voor deze wijken essentiële groenzones- geen vrij bebouwbare percelen beschikbaar zijn. Dit is bevestigd tijdens een rondgang door de wijk van gemeentelijke ambtenaren, de stedenbouwkundige dhr. Buijs, de bewonerscontactgroep Kluizeweg, de huurdervereniging Veluwestaete en de Wijkraad.

Hoewel de Wijkraad opgrond van de meerderheid van de wijkbewoners vast blijft houden aan haar principiële opstelling is zij bereid haar principiële houding enigszins te versoepelen ten aanzien van een bouwproject bij de twee flats van Veluwestaete, dit omdat binnen de Bewonerscontactgroep er een zekere bespreekbaarheid voor inbreiden is geuit op de raadscommissievergadering VROM van 9 februari 2004. De suggesties van de stedenbouwkundige dhr. Buijs hebben hierbij een rol gespeeld.

Daarbij verlangt de Wijkraad wel dat dit bouwproject duidelijk bijdraagt tot vermindering van de parkeerproblematiek door de parkeerkelder aanzienlijk ruimer te bemeten dan het wettelijke voorgeschreven minimum. Verder stelt de Wijkraad dat dit op geen enkele wijze een precedentwerking kan inhouden voor mogelijke toekomstige bouwplannen in een van onze wijken.