[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

[Bijdrage van de Wijkraad]

Transferiumperikelen

De ambtenaren van de gemeente hebben bedacht dat er een krantje in onze wijken zou moeten verschijnen zodat er een objectief beeld geschapen zou kunnen worden van de noodzaak om een parkeerplaats voor nog eens 2000 auto´s in onze wijk aan te leggen. De Wijkraad is gevraagd hier haar medewerking aan te verlenen.

Naast de gemeente komen ook de Wijkraad Schaarsbergen en het Wijkplatform Geitenkamp aan het woord. Heel apart is dat zij wel mee mogen praten in dit krantje maar het niet verspreid wordt in hun wijken. Ook GAAN mag een woordje mee spreken maar dan als een Stichting en niet als vertegenwoordiger van acht verschillende organisaties.

De Wijkraad heeft geweigerd mee te werken aan dit krantje en wel om de volgende redenen:

  • Alteveer en 't Cranevelt beschikken over een krantje dat huis aan huis wordt verspreid;
  • het WAC beschikt over een goed functionerende Website die voor iedereen toegankelijk is;
  • wij u al sinds 1999, toen de gemeente de plannen presenteerde over een transferium in het buitengebied Arnhem-Noord informeren;
  • dit geresulteerd heeft in 800 bezwaren tegen deze plannen;
  • de gemeente mede door onze inspanningen genoodzaakt was het transferium uit de plannen voor het buitengebied Arnhem Noord te halen;
  • en nu via een versnelde procedure toch probeert een transferium te realiseren;

De wijkraad houdt binnenkort -- voordat de raadscommissie een besluit neemt over het plaatsen van een transferium -- een bijeenkomst in de Verrijzeniskerk waarbij wij u van harte uitnodigen. Wij zullen ook de commissieleden en de politieke partijen uitnodigen om deel te nemen aan een discussie over dit onderwerp. Vindt u dat de leefbaarheid en de kwaliteit van uw wijk ook u aangaat, kom dan naar deze bijeenkomst.

MK