[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Toegevoegde waarde wijkraad

De wijkraad, wat doet die club nou precies, behalve vergaderen en stukjes schrijven in de Craneveer? Levert al dat gepraat en geschrijf nou wat op of is het verspilde moeite?

Om met het eerste te beginnen: de wijkraad bestaat uit een groepje bewoners uit de wijk (Alteveer en 't Cranevelt) die elke maand, op de derde dinsdag, vanaf een uur of acht 's avonds bijeenkomen in het Alteveltje om te praten over zaken die de wijk aangaan, zoals de verkeersveiligheid, parkeerproblemen rond Rijnstate, het wegvallen of ontbreken van (openbare) voorzieningen in de wijk, diverse bouwplannen in de wijk en mogelijke aanleg van een Transferium. Overigens zijn deze bijeenkomsten openbaar, als u iets te melden heeft of als u wilt horen wat er wordt besproken bent u van harte welkom!

Over de hiervoor genoemde onderwerpen wordt door de wijkraad een standpunt ingenomen en vervolgens wordt richting gemeente geprobeerd invloed uit te oefenen om dingen zodanig veranderd te krijgen dat dit in het voordel is van de wijk. Soms lukt dit, zo is enkele jaren geleden met succes actie gevoerd om geen Transferium op de plek van de manage te krijgen. Andere dingen gaan moeilijker, we zijn bijvoorbeeld al jaren bezig om de verkeersveiligheid hoger op de agenda van de gemeente te krijgen. Wellicht dat daar het komend jaar wat meer schot in komt.

De wijkraad wil u als wijkbewoner graag meer betrekken bij de activiteiten van de wijkraad. Is het wel belangrijk wat wij doen? En levert het nog wat op voor de bewoners? Dit zijn vragen waarop we het komende najaar een antwoord proberen te krijgen. Met een heuse enquête willen wij u vragen of we als wijkraad wel op de goede weg zitten en welke dingen u echt nu echt belangrijk vindt.

Eén van de onderwerpen die daarbij aan de orde zal komen is de besteding van het zogenoemde wijkveiligheidsgeld. Alteveer en Cranevelt hebben vorig jaar 4500 euro van de gemeente ontvangen met de bedoeling dit geld toe te wijzen aan projecten op het gebied van wijkveiligheid in de breedste zin van het woord. Nu blijkt dit lastiger dan het op het eerst gezicht lijkt, want moet dit geld nou besteed worden aan (onder meer) het opknappen van het speeltuintje , aan het verbeteren van de website Craneveer.nl of aan meer bankjes (om op te zitten) in de wijk? Hierover zal dus uw mening worden gevraagd!

Zoals u kunt lezen zijn er dus veel vragen die wij aan u willen voorleggen. Na de zomer ontvangt u dus van ons een enquête. Wilt u al eerder uw mening kwijt, stuur dan even een mailbericht aan de secretaris!

LR