[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

prettig kennis te maken met Joep Luchtenberg

Op 23 april jongstleden kwam ik thuis na een lange dag op mijn werk. Met nog niets in mijn maag en zonder enig vermoeden kom ik terecht in de vergadering van de makers van deze Craneveer. Half dronken van de honger zeg ik al gauw toe een stukje te schrijven in het "buurtblaadje". En dan?

Wat zal ik eens melden aan "al mijn buren"? Meer van hetzelfde? Of een alternatieve blik op de vergadering die achter mijn rug plaats vindt? Ik hoor een hoop leuke dingen en concludeer al gauw, dat vergaderingen in het algemeen hetzelfde pad volgen;

je begint met een agenda, probeert grote lijnen aan te houden en verzand al gauw in discussies over lettertypes, nummers op de voorkant van het blaadje en wat de beste technische oplossing is voor het creëren van het eindresultaat.

Het leukste aan deze verzameling mensen is de grote variatie, niet alleen in visie maar ook in leeftijd. Mijn vriendin is de jongste met haar 27 jaar en de oudste van het stel is al weer 78 lentes jong. Toch hebben zij samen één doel; het creëren van een blad dat de wijk waardig is!

Ik heb veel ideeën voorbij horen komen, sommige werden genadeloos afgestraft als "niet commercieel", terwijl andere met open armen werden ontvangen. Maar wat is "niet commercieel"? Als verkoper is mij altijd gezegd, dat er voor ieder product een markt is. Zou dat niet gelden voor redactionele stukken? Tja, misschien is de markt voor sommige zaken kleiner, maar maakt ze dat minder relevant voor een wijk? En doe je daarmee mensen te niet? Ik weet het niet en ik zal er ook zeker geen oordeel over vellen.

Wat ik u in ieder geval graag wil meegeven, is dat dit blad met veel liefde en inspiratie wordt gemaakt voor U! Dus geniet ervan!

Joep Luchtenberg