[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Aanspreekpunt van de wijk

In nummer 2 van deze dertigste jaargang van `Craneveer' stonden de taken omschreven van wijkmanager Chris Zeevenhooven en assistent-manager Jeanette Scholtens. Deze laatste is het aanspreekpunt voor onze beide wijken: Alteveer en Cranevelt.

Dat betekent niet, dat iedereen die over een losliggende stoeptegel struikelt of benauwd aan kijkt tegen een overhellende boom, daar Jeanette Scholtens over kan bellen. Dat is absoluut niet de bedoeling. Voor dergelijk ongemak moet Dienst Stadsbeheer (tel. 377 43 21) namelijk gebeld worden. En volgens Jeanette wordt zo'n euvel meteen na zo'n telefoontje verholpen door mensen van deze dienst. Dat weet zij dan weer van de mensen die haar toch belden, maar doorverwezen werden.

Jeannette Scholtens komt voor ons in actie, wanneer zij daarover aangesproken wordt door de wijkraad. De wijkraad reageert zo op zaken die door de bewoners van onze wijken eerst bij vertegenwoordigers van deze raad zijn aangedragen. Op haar beurt neemt Jeanette binnen het gemeente-apparaat contact op met mensen die het betreffende probleem of het aangedragen idee aan gaat. Want zij kent de weg naar de juiste mensen of afdeling binnen de gemeente.

Nieuwsgierig geworden door het stukje in de Craneveer waarin haar naam werd genoemd, wilde ik wel eens met Jeanette Scholtens kennismaken.

En mocht je, beste buschauffeur, die mevrouw zo maar bij haar voornaam noemen? Ja, dat mocht. Dat stelde zij zelfs erg op prijs. Dan begrijpt u wel, uw buschauffeur kennende, dat zij bij mij geen kwaad meer kon. Ik kan mij voorstellen, dat wanneer Jeanette mensen op de één of andere afdeling van de gemeente benadert, zij daar onmiddellijk een willig oor treft. Jeanette Scholtens is een volmaakte P.R.-officer. Ik kan mij niet voorstellen, dat iemand niet naar haar zou willen luisteren.

Jeanette is geboren en tot 1985 getogen in de stad Groningen. De Liefde bracht haar in 1985 naar Arnhem. Daar ging zij bij de politie een functie ging bekleden, ter bevordering van het contact tussen publiek en het politieapparaat. Na ook nog even op de salarisadministratie van de gemeente Arnhem werkzaam te zijn geweest, werd zij voor haar huidige functie van assistent-wijkmanager gevraagd. En volgens mij is zij daar meer dan geknipt voor.

Zelf werd ik als was in haar handen, toen zij mij toevertrouwde dat zij Arnhem als de mooiste stad van Nederland beschouwt. Want dat ben ik als echte Errenemmer roerend met haar eens. Dan zijn naar haar mening Alteveer en Cranevelt ook nog eens de mooiste wijken van Arnhem! Ja, wij zijn hier zeer bevoorrechte mensen, vindt.

Uw buschauffeur