[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Over de Wijkmanagers Zeevenhooven en Scholtens...

Parkeren bij Rijnstate. En bij de parkeervoorziening waarover gesproken wordt. Maar misschien ook andere thema's die binnen een wijk of een buurt leven. Bewoners zijn er vaak maar druk mee of maken zich er druk om. Nu de gemeente Arnhem wijkgericht werkt, zijn voor ingezetenen van 't Cranevelt en Alteveer aanspreekpunten gekomen in de personen van wijkmanager Chris Zeevenhooven en assistent-wijkmanager Jeanette Scholtens. Zij helpen belangen van bewoners binnen het veelkoppig apparaat dat gemeente heet, te ondersteunen.

Zeevenhooven en Scholtens doen dat voor een achttal Arnhemse wijken. Jeanette Scholtens legt er de nadruk op dat ze werken voor problemen of ideeën die groepen bewoners hebben "Dat betekent dat mensen met een losliggende stoeptegel zelf met de gemeente moeten bellen, anders staat bij ons de telefoon roodgloeiend als er veel tegels losliggen", zegt Scholtens. "Maar zaken die grote groepen bewoners signaleren - bijvoorbeeld een straat - kunnen via de wijkraad bij ons terecht. Omdat de wijkraad voor de wijk werkt, moeten mensen eerst naar hen toe, als ze met iets zitten. Als het een onderwerp is dat de gemeente aan gaat, kan ik binnen het apparaat de mensen opzoeken en contacten leggen zodat er iets gebeurt. Voor mij is dat vaak wat makkelijker: ik ken de gemeente omdat ik daar werk."

Cranevelters en Alteveerders die iets willen met hun buurt moeten zich dus melden bij de wijkraad. Dat heeft meer voordelen, want het is bijvoorbeeld ook goed voor de raad zelf. Op die manier wordt de wijkraad nog sneller geïnformeerd over wat er in de wijk leeft. En bewoners komen te weten wat de raad voor hen kan doen. "En op die manier komen de problemen van mensen dan ook weer terecht bij ons."

In de afgelopen tijd heeft de samenwerking tussen de wijkraad en Scholtens en Zeevenhooven ook al zijn vruchten afgeworpen, meent Jeanette Scholtens. Een voorbeeld zijn volgens haar de omstreden plannen voor een parkeervoorziening tussen de beide grote attractieparken aan de Cattenpoelseweg. In juni is daarover een informatieavond geweest, waarbij bewoners hun vragen konden afvuren op de Afdeling verkeer. Op die manier zijn veel bewoners van vragentekens afgeholpen. "Ik heb de indruk dat het goed was voor de buurt", zegt Scholtens. En in de wijk spelen ook andere langer lopende kwesties, als Multicuisine, de keuken van Rijnstate en de parkeeroverlast van het ziekenhuis. "Medewerkers en bezoekers parkeren vaak in de wijk. Ik kan mij voorstellen dat dat overlast met zich meebrengt. En dat het dus niet goed geregeld is. Nou, voor zulk soort vraagstukken zijn wij aan het werk We zijn geen machines waar je een kwartje in gooit en waar dan de oplossing uitkomt. Maar we kunnen wel bijdragen aan de best mogelijke oplossing. We kunnen vaak zorgen dat de bewonersbelangen op het bordje komen waar ze horen. Maar het is wel van belang dat mensen naar de wijkraad stappen als ze iets vinden, niet alleen op deze terreinen maar ook op andere gebieden waarover ze zich druk maken."