[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

aanhangers en caravans moeten van de straat!

Eind maart is de gemeente begonnen met het weghalen van illegaal geparkeerde aanhangers en caravans uit de Arnhemse wijken. Deze voertuigen mogen volgens de algemene plaatselijke verordening niet langer dan drie dagen aan de openbare weg staan. Het blijkt echter dat veel aanhangers en caravans veel langer langs de straat staan. De gemeente is nu, in samenwerking met de politie, in alle wijken begonnen met een grote opruimactie.

Inspecteurs van de gemeente plakken waarschuwings-stickers op geparkeerde aanhangers en caravans. Eigenaren hebben vanaf dat moment een week de tijd om hun voertuig weg te halen. Doen ze dat niet, dan haalt de gemeente de voertuigen weg. Eigenaren van weggehaalde aanhangers of caravans kunnen dan, na een afspraak gemaakt te hebben via de Servicelijn, hun voertuig tegen een betaling van 150 euro bij de gemeente ophalen.

Waarschuwing

De rode waarschuwings-stickers zijn voorzien van een datum. De gemeente heeft gekozen voor stickers omdat het merendeel van aanhangers en caravans geen kenteken heeft. Als dat wel het geval is, wordt de eigenaar door de gebiedsagent ook persoonlijk of via een brief verzocht zijn aanhanger of caravan weg te halen. De inspecteurs maken foto's van de voertuigen die weg worden gehaald. In de vakantietijd treden ze overigens niet zo streng op tegen langs de straat geparkeerde caravans.

Wrakken

Het gaat niet om een eenmalige opruimactie. De gemeente zal de actie zo'n zes keer per jaar herhalen. Illegaal langs de straat geparkeerde aanhangers en caravans zijn namelijk in sommige Arnhemse wijken een groot probleem. In de Malburgen-West bijvoorbeeld staan al zeker dertig voertuigen lange tijd langs de openbare weg. Sommige aanhangers staan er al zo lang dat het nauwelijks meer dan wrakken zijn. De aanhangers en caravans nemen vaak parkeerruimte in beslag en tasten het aanzien van de wijk aan, ook al omdat zich vaak afval verzameld op en rondom de voertuigen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de opruimactie, is uw aanhanger of caravan weggehaald, heeft u vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de Servicelijn van de gemeente Arnhem, telefoonnummer (026) 377 4321.

Bron: Dienst Stadsbeheer