[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

verkeer & veiligheid

We spreken over het stuk Cattepoelseweg tussen de Blankenbergstraat en de Meirooslaan. Al jaren is er van alles mis op dit stuk. In september 2001 hebben we een brief gestuurd naar de toenmalige wethouder van verkeer (Bouman). Een kopie is ook naar de wijkraad gestuurd. De knelpunten zijn de volgende:

  • De twee kruispunten in dit stuk zijn zeer onoverzichtelijk. Bovendien weten veel weggebruikers niet of ze de hoofdbaan of een ventweg moeten nemen. Dit leidt tot veel bijna-ongelukken.
  • Het kruispunt bij de Blankenbergstraat wordt dagelijks gebruikt door veel ouders met kinderen. Een breed stuk asfalt bestaande uit vijf banen moet hier worden overgestoken.

Automobilisten komende vanuit Schaarsbergen gebruiken dit stuk om vaart te minderen en rijden hier dus te hard. Komende vanuit de stad wordt dit stuk gebruikt om snelheid te maken. Met name op de ventweg rechtsaf richting de Schelmseweg wordt dikwijls veel te hard gereden.

De wegversmalling bij de Beethovenlaan werkt daar prima, maar daarna wordt er weer flink gas gegeven. Daardoor heeft dit stuk nu meer last van hardrijders.

Sinds de komst van Rijnstate rijdt er veel meer vrachtverkeer over de Cattepoelseweg, dus ook over de ventweg rechtsaf richting de Schelmseweg. Deze ventweg is erg slecht onderhouden en de huizen staan relatief dicht aan de weg. Mede hierdoor zorgt elke vrachtwagen voor trillende radiatoren, ramen e.d. De meeste huizen aan deze ventweg hebben scheuren in de binnenmuren. De belangrijkste veroorzaker van deze problemen is echter de bus, die ook over deze ventweg rijdt. En dan hebben we het nog niet gehad over de gevolgen van de mogelijke komst van een historische tramlijn(?) en transferium tussen het Openluchtmuseum en Burgers Zoo!

EP