[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

(bijdrage van de wijkraad, zie ook de pagina's van actiegroep Transferium)

Transferium

Het leek rustig, voor wat betreft de plannen om een Transferium/ Grote Parkeerplaats te bouwen onder de Schelmseweg op de Cattepoelseweg. Zeker omdat de planning uit het Buitengebied Noord is gehaald. Maar schijn bedriegt.

Er is een rapport verschenen in opdracht van de gemeente waarbij een zeer rooskleurig toekomstbeeld wordt geschetst van de beide attractieparken, waarbij een extra parkeerplaats van tenminste 2000-2500 onontbeerlijk zou zijn. Dat betekent in totaal 4000 parkeerplaatsen in een uniek natuurgebied. Weliswaar wil men deze 2000 parkeerplaatsen onder de grond plaatsen, maar ik hoef u waarschijnlijk niet te vertellen wat dit voor gevolgen heeft voor de wijde omgeving. Niet alleen voor natuur en milieu maar ook wat betreft geluids- en stankoverlast.

Onze argumenten dat Europa vergrijst en de tijden dat het geld niet op kan voorbij zijn, worden gemakshalve over het hoofd gezien. Nu weten we dat de Gemeente zich vaker heeft laten verleiden door rooskleurige rapporten denk aan Gelredome en het Rijnboogproject. Men wil zo dolgraag Arnhem op de kaart zetten dat men voorbij gaat aan het feit dat Arnhem al iets unieks heeft. Dat is, dat men zo vanuit het Centrum van Arnhem via prachtige parken de Veluwse bossen in loopt. Dat maakt Arnhem uniek en aantrekkelijk. De gemeente Arnhem zou hier zuinig op moeten zijn in plaats van natuur op te offeren voor parkeerfaciliteiten.

Wat de wijkraad WAC betreft is hierover dus het laatste woord nog niet gesproken. Wij hopen dat u als bewoners daar ook zo over denkt.

De raadscommissie Ruimtelijke Ordening van de gemeente Arnhem zal zich in september over de voorgenomen plannen uitspreken. Natuurlijk zal de wijkraad WAC dan spreektijd vragen. Ons voornemen is om voorafgaande hieraan in de maand augustus een bijeenkomst te beleggen met de wijkbewoners en vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen. Uiteraard zult u hierover tijdig geïnformeerd worden.

MK