[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

(bijdrage van de wijkraad, zie ook de tekening van de parkeerdekken)

Parkeren Rijnstate

Ziekenhuis Rijnstate is van plan om op haar locatie aan de Wagnerlaan twee parkeerdekken te bouwen, waarmee de bestaande parkeercapaciteit met circa 250 plaatsen wordt uitgebreid. De parkeerdekken zullen beiden boven de bestaande parkeerterreinen gebouwd worden, één aan de voorzijde boven het laaggelegen parkeerterrein en één boven het gelijkvloerse terrein waaronder geen garage zit. Dit tweede parkeerterrein blijft onder het niveau van de Kluizeweg. Dit plan past in het bestemmingsplan, waardoor alleen een bouwaanvraag dient te worden ingediend.

Tegelijkertijd met deze bouw, wil Ziekenhuis Rijnstate de kruising en de routing naar het ziekenhuis en de parkeerplaatsen verbeteren. In dit plan blijven de bestaande gravelvelden gehandhaafd.

Het is de bedoeling dat de feitelijke werkzaamheden, zo gauw mogelijk na de bouwvak vakantie beginnen en begin 2004 zijn afgerond. Tijdens de werkzaamheden zal het ziekenhuis trachten extra tijdelijke parkeerfaciliteiten te realiseren op het terrein van de voormalige Saksen-Weimar kazerne om daarmee extra overlast te voorkomen.

Recent zijn de dagbezoekuren van Ziekenhuis Rijnstate gewijzigd. Hierdoor is een deel van de piekbelasting verdwenen.

Daarnaast is in overleg met de Gemeente Arnhem en de Politie een tweetal verkeersonveilige situaties bepaald die veroorzaakt door de parkeeroverlast. Er zijn voorstellen gedaan voor het op korte termijn oplossen daarvan. Op dit moment wordt hierover overleg gevoerd met de omwonenden.