[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Overeenkomst Wijkraad met ontwikkelaar

Zoals bekend is, heeft de wijkraad met de ontwikkelaar een overeenkomst afgesloten voor de herontwikkeling van het terrein van de Verrijzeniskerk. Deze overeenkomst is na jaren overleg en na bemiddeling door de gemeente tot stand gekomen. Belangrijk punt daarbij is de overeengekomen loskoppeling van de nieuwbouw aan de bestaande bouw in de Beethovenlaan ("Slijkhuis"), zodat er meer openheid en transparantie ontstaat.

De wijkraad is van mening dat er uiteindelijk een bevredigende oplossing voor de wijk uit de bus is gekomen, waarin weliswaar niet alle wensen gerealiseerd zijn maar het geheel goed past in de bestaande bouw en sfeer van de wijk. De wijkraad beseft echter ook dat niet iedereen even gelukkig zal zijn met het eindresultaat.

De bouwvergunning is nu aangevraagd. Bijgaande details uit het ontwerp geven de situatie weer van de opening tussen bestaande bouw en nieuwbouw in de Beethovenlaan.

De wijkraad is van mening dat het behaalde resultaat dusdanig is, dat de procedure nu snel verder uitgevoerd moet worden. Daarom vraagt de wijkraad aan de wijkbewoners het ontwerp zoals het er nu ligt, te accepteren. Vertraging kan tot verdere verloedering van het terrein van de Verrijzeniskerk leiden, ook daarom nu voortvarend op naar de herinrichting van dit terrein!

Wil Smits, voorzitter wijkraad