[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Wijkconcert op de Braamberg

Beste wijkbewoners,

In maart 2002 reageerde ik op het verzoek van de Commissie Verdeling Wijkgelden om ideeën aan te leveren in het kader veiligheid en communicatie in de wijk. Inmiddels is er een (start)subsidie toegekend voor het organiseren van een serie wijkconcerten.

Het is de bedoeling dat u als wijkbewoner mee kunt denken en misschien ook een actieve rol kunt spelen. Zingt of speelt u in een (amateur)ensemble en vindt u de muziek geschikt om uit te voeren op een wijkconcert, dan kunt u dat aangeven op het enqueteformulier dat op 24 november uitgereikt wordt; daarop kunt u verder nog uw mening geven over het aantal te geven concertjes per seizoen, de toegangsprijs, gewenste muziekgenres e.d. Bedenk wel dat alles low budget moet, want vanaf het derde concert moeten de inkomsten de uitgaven dekken.

Het eerste concert is gepland op 24 november 2002, om 13.00 uur, in de Onze Lieve Vrouwe Kerk van de Vrij Katholieke Gemeente, op de hoek van de Cattepoelseweg en de Wagnerlaan (op de heuvel). Voor mensen die slecht ter been zijn, is het mogelijk met de auto rechts langs de paardenwei naar boven te rijden en bij de kerk te parkeren.

Het programma wordt verzorgd door Het Köken Ensemble, bestaande uit: Els Wagenaar (fluit), Dick van Zanten (hobo), Toos Hangelbroek (viool) en Wil Huizinga (cello).

Op hun repertoire staan trio's en kwartetten van onder meer Andriessen, Bach, Hamburg, Haydn, Jacob, Mozart, Stamitz, Telemann, Vivaldi . Het ensemble zal hieruit een keuze maken en in wisselende samenstelling optreden.

Het concert is vrij toegankelijk. In de pauze is er (gratis) koffie en gelegenheid uw wijkgenoten te ontmoeten en het enqueteformulier in te vullen.

Om alvast een basis te leggen voor een vervolg, vragen we u na het concert om een vrijwillige bijdrage.

De (gratis) kaarten liggen al vanaf vrijdag 1 november bij Foto Cranevelt op het Oremusplein en bij postagentschap Koch/Tombergen op het Beethovenplein. I.v.m. de beperkte ruimte zijn er voor het concert slechts 40 kaarten beschikbaar. Overgebleven kaarten liggen zondag 24 november bij de entree in de kerk.

Ik hoop dat deze muzikale impuls gehoor vindt en op den duur past in de rij van gewaardeerde wijktradities zoals paaseieren zoeken, Sint Maarten, koninginnedag en het volleybaltoernooi.

Wie nog ideeën heeft of wil helpen met de organisatie kan terecht bij:
Els Wagenaar, Cattepoelseweg 201.