[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Geef de pen door...

Toen wij in 1971 op 't Cranevelt kwamen wonen was hij al een aantal jaren bezig om de "Heilige Koeien" in de wijk te voederen, te keuren en te repareren. Ik doel op de heer Jongepier van de garage Cranevelt aan de Eduard van Beinumlaan.

In de ruim dertig jaren dat onze "koeien" onder zijn zorgen waren, leerden we hem kennen als een zeer deskundig autokenner, die van alle merken wist hoe ze behandeld moesten worden.

Naast de periodieke behandelingen en tankbeurten kon je "tussendoor" altijd even langs komen als er iets rammelde of als er een portiersleutel in het slot afgebroken was. Snel en deskundig werd het probleem verholpen en als je dan vroeg, "wat krijgt U van me?", was het antwoord: "Kom nou, dat hoort er gewoon bij".

't Was altijd gezellig aan de pomp, een praatje kon er meestal af, soms kon je hele discussies met hem voeren.

Op een keer begaf ons Renaultje het. De radiator ging kapot en ons karretje moest van Driebergen naar Arnhem worden weggesleept om daar bij Jongepier gemaakt te worden. De heer Jongepier was er zo snel bij om het euvel te verhelpen, dat hij totaal vergat dat het ding nog gloeiend heet was!! Hij schroefde de dop er vlug af en kreeg tot z'n grote schrik de hete stoom over z'n hand. Sinds die tijd moest ik vaak horen Er is toch niet iets heets aan je auto?"

We hebben het altijd goed naar onze zin gehad bij onze garageman en hoewel hij het bedrijf door z'n zoon laat voortzetten zien we hem er nog regelmatig. Nu hij niet meer hoeft, vindt hij het veel amusanter.

Ik draag de "PEN" dus graag aan hem over, hij kent veel mensen in de wijk, er is vast wel één aan wie hij de pen zou willen doorgeven.