[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Dertig jaar jong

Voor u ligt het tweede nummer van de 30e jaargang van Craneveer.

Er is weer hard gewerkt om dit nummer bij alle adressen in de wijk op de mat te laten ploffen. Het is het tweede product van de gedeeltelijk vernieuwde redactie, waarin Linda Dekker, Koos Tuitjer en Ton Jansen de redactie zijn komen ondersteunen. Een vernieuwde redactie, een vernieuwde werkwijze. Redactietaken werden opnieuw tegen het licht worden gehouden, vooral om ook de nieuwelingen een duidelijk beeld van hun taken te geven. De inhoud van het blad heeft wat andere accenten gekregen; het moet zowel verenigingsblad als wijkblad zijn en moet zowel zakelijke informatie als `human interest' bieden. Bovendien moet het leesbaar blijven voor oud en jong, voor meer en minder ontwikkeld. De manier waarop het blad gemaakt wordt, is kritisch bekeken. Voor knelpunten zijn nieuwe werkwijzen bedacht. Zo zijn er manieren bedacht om te proberen benodigde kopij op tijd binnen te krijgen en is er een nieuw productieschema. Dat we bij de opmaak van het blad nu gebruik maken van een opmaakprogramma is goed zichtbaar. De mooie strakke vormgeving danken we aan de samenwerking van Ton Jansen en Theo Prinsen.

We hebben natuurlijk niet alles veranderd. Welbewust zijn formaat en kaft ongewijzigd gebleven: voor de één misschien uit nostalgie, voor de ander wellicht als een vorm van `camp'. Voor iedereen is het krachtige `naïeve' Craneveerlogo op de altijd fel gekleurde ondergrond zeer herkenbaarheid tussen al het `gelikte' moderne drukwerk dat zo soepel onze brievenbussen binnenglijdt. Ook zullen advertenties een belangrijk bestanddeel uit blijven maken van het blad om kosten en baten in evenwicht te houden.

We hopen dat het blad mag bijdragen aan úw interesse voor het wijkgebeuren en het verenigingsleven in de wijk.

"Craneveer is de verzamelnaam voor twee mooie, groene wijken in het noorden van Arnhem: 't Cranevelt en Alteveer. Onze wijken worden ingesloten door natuur: de parken..."

Op de vernieuwde en gelijknamige wijkwebsite leest u tegenwoordig nóg meer over uw wijk... wat er speelt, wat er te doen is, de laatste wijkfoto's enz. Kijk ook eens rond bij... www.craneveer.nl.