[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Bezoek burgemeester

Onze nieuwe burgemeester, Pauline Krikke heeft op donderdag 22 augustus 2002 onze wijk bezocht. Alle wijken wilde zij in de in de zomer bezoeken. Met een aandachtig oor, de nodige humor en een scherpe blik heeft zij ruim een uur door onze wijk gewandeld. "Dit is wel de meest groene en rustige wijk die ik tot nu toe gezien heb", gaf Pauline Krikke aan. "Het moet hier wel erg prettig zijn om te wonen". Natuurlijk is dit beaamd, maar de knelpunten in de wijk zijn ook aan de orde gekomen. Geklemd tussen vier (potentiële) lastposten bevindt onze wijk zich: de voetbalclubs op het sportpark, het ziekenhuis Rijnstate, het openluchtmuseum en de dierentuin Burgers Zoo. Alle vier confronteren zij de buurt in meer of mindere mate met: geluid-, parkeer-, en verkeersoverlast.

Even hebben we een blik geworpen op het Ziekenhuis en de bomen die gekapt zullen worden. Aansluitend is de Cattepoelseweg bezocht. Daar hebben we naar de gevaarlijke punten van deze weg gekeken. De burgemeester heeft meteen toegezegd dat uitgezocht zou worden, waarom er nog niets aan de weg is gebeurd.

Ook de problematiek van het geldpinnen of opnemen in de wijk is besproken. Bij de Amorijstraat maakte een bewoner kennis met de burgemeester en sprak zijn zorg uit over het sluipverkeer. In de spits wordt de route Kluizeweg. Eduard van Beinumlaan, Amorijstraat en Wolflaan als sluipweg genomen. Een gevaarlijke situatie ook doordat er in combinatie met het sluipverkeer om halfnegen 's ochtends veel ouders over de van Beinumlaan scheuren om hun kinderen bijtijds op school te droppen.

Goed luisterend met gerichte vragen heeft Pauline Krikke aandacht aan onze wijk geschonken. Na afloop stapte onze lange en sympathieke burgemeester in haar glanzende bolide op weg naar de volgende wijk. Tot een volgende keer in de wijk!

Willem Rosier had de eer onze burgemeester rond te leiden.