[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Spokenfestival 2007

Zondag 7 oktober bezochten maar liefst zeshonderd bezoekers de kelders van de Arnhemse binnenstad. Aanleiding: het spokenfestival. Het optreden van een gelouterd (wijk)gruwelgezelschap bestaande uit 25 bedreven spook- en gruwel acteurs uit onze wijken, onder leiding van meesterheks Morticia (Hermine) 'ontaardde' in een wervelende show.

De bezoekers, waaronder veel kinderen, bleven voortdurend op zoek naar oriëntatie in het kelderlabyrinth en daarop werd handig ingespeeld door vele oogverblindend lelijke creaties. Avonturen en ontberingen met gruwelclowns, heksen, natuurlijk Dracula en bruid én de duistere krachten van de Von Reijkensteinse machine deed menig jongetje wegkruipen achter moeders rok.

Gelukkig was er dan ook een aardige herbergier met troost in de vorm van bloedige lange vingers en een opbeurend dronken praatje. Ook het takkenwijf bezat gelukkig menselijke eigenschappen, maar de adempauze bleek van korte duur. De plotsklapse verschijning van de weerwolf en in zijn kielzog een getergde Catweazle deden een beroep op stalen zenuwen. Om over het diner macabre met dito kok en de geserveerde hoofdmaaltijd nog maar te zwijgen.

Ton Jansen

Zie ook TransSylvaans Reisverslag 1544! (MSWord 30kB)