Correcties, commentaar,  bijdragen of tips?
                          klik hier!                             

Mededelingen van de WIJKRAAD  ALTEVEER / ‘t CRANEVELT

Formulier afdrukken

Verslag vergadering Wijkraad Alteveer / ’t Cranevelt d.d. 16 januari 2002

Aanwezig: Marlous Kok (voorzitter), F. Franken, Lianne Konings, Nancy P, Ben Schoemaker (gast), Wil Smits, John Verstegen, Henk Wagenaar, Luit Rietema (secretaris)
Afwezig (m.k.): Jeanette van Elferen, Ton Jansen, Harry Wijnands

1.       Opening

De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom voor de heer Ben Schoemaker, die als gast aanwezig is. Tevens wenst de voorzitter iedereen een goed nieuwjaar toe.

2.       Verslag vergadering 20 december 2001

Het verslag wordt zonder wijzigingen goedgekeurd.

De actiepuntlijst wordt doorgelopen. Naar aanleiding van het verslag wordt meegedeeld wordt dat een projectontwikkelaar het pand van de verkeersschool op de hoek Bernard Zweerslaan - Cattepoelseweg heeft gekocht. Er rust echter een schoolbestemming op deze locatie,; daardoor zal voordat nieuwbouw van woningen mogelijk is eerst een bestemmingsplanwijziging moeten worden doorgevoerd. De verwachting is dat de gemeente dit voorjaar met een nieuw bestemmingsplanvoorstel voor de wijk zal komen, waarin waarschijnlijk deze wijziging is opgenomen. Het blijft derhalve een aandachtspunt.

3.       Ingekomen stukken en mededelingen

Besteding fl. 10.000,-- inzake wijkveiligheid: de werkgroep komt binnenkort bijeen en zal een voorstel formuleren voor de verdeling van de wijkveiligheidsgelden.

De heer Franken deelt mee dat hij zich om gezondheidsredenen terugtrekt uit de wijkraad. De voorzitter bedankt de heer Franken voor zijn aanwezigheid en inbreng bij de afgelopen vergaderingen.

Een ingezonden artikel inzake het Transferium-Noord uit de Gelderlander van de Groene Alliantie Arnhem Noord (GAAN) en een reactie van wethouder Lenferink wordt ter inzage rondgedeeld.

Ingekomen brief van De Gelderse Roos waarin wordt meegedeeld dat de geplande wijkbijeenkomst inzake de nieuwbouw op de Braamberg wordt uitgesteld.

4.       Verkeersaangelegenheden

Verkeerssituatie Cattepoelseweg: Meegedeeld wordt dat de gemeente fl. 50.000,-- uit het zogenoemde kleine wensenpotje voor 2002 heeft gereserveerd voor de aanpak van de kruising Cattepoelseweg – Beethovenlaan + fl. 10.000,-- voor de verplaatsing van de bushalte. De planning is dat in maart zal worden begonnen met de werkzaamheden. Hiermee wordt een belangrijk knelpunt weggenomen, maar blijven een groot aantal andere knelpunten bestaan. De werkgroep Verkeer zal een reactie opstellen naar de wethouder Verkeer, waarin wordt aangedrongen op het aanpakken van de resterende problemen.

5.       Transferium-Noord 

Plannen gemeente: meegedeeld wordt dat de provincie achter de plannen van de gemeente zou staan om een overdekte parkeergarage te bouwen tussen Burgers Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum.

Stand van zaken GAAN (Groene Alliantie Arnhem Noord): het concept-convenant wordt besproken. Geconcludeerd wordt dat de wijkraad zich kan vinden in de inhoud van het convenant en dat de voorzitter zich zal melden voor de ondertekening. Tevens wordt afgesproken dat vanuit het op te richten werkgroepje Transferium de afvaardiging naar het overleg binnen GAAN wordt geregeld.

6.       Wijkbijeenkomst op 13 februari 2002

Alle fracties van de gemeenteraad zijn schriftelijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Tevens zal Leefbaar Arnhem worden uitgenodigd. Het werkgroepje zal een programma opstellen, waarin de ter vergadering genoemde suggesties zullen worden meegenomen. Rond 1 februari zal een aankondiging worden opgehangen in winkels, scholen e.d. in de wijk. De volgende onderwerpen komen de orde (genoemd in het meegestuurde pamflet): Transferium-Noord/GAAN; parkeerproblematiek Rijnstate; verkeerssituatie Cattepoelseweg; sluiting postagentschap/verdwijnen Rabobank; 30 km-zone en ontbreken jeugdvoorzieningen.

7.       Website en Craneveer

Website: Meegedeeld wordt dat de herstructurering van de website (opzet en inhoud) gaande is. Getracht zal worden zowel jongeren als ouderen als specifieke doelgroep te benaderen en ze inhoudelijk te betrekken bij de website.

Craneveer: Gesproken wordt over de opzet en redigering van de aangeleverde teksten. Voor de komende Craneveer zal een verslag van de wijkbijeenkomst worden gemaakt; het organiserende werkgroepje maakt een opzet.

8.       Wat verder ter tafel komt

Gesproken wordt over de overdracht van de financiën en de oproep vooreen nieuwe penningmeester.
De nieuwe penningmeester zal een overzicht van de donateurs dienen te maken die een verslag moeten krijgen over de stand van zaken.

Bestuurssamenstelling: In verband met het terugtreden van de ‘oude’ bestuursleden dient officieel een nieuw bestuur te worden samengesteld. Besloten wordt dat de volgende personen in het bestuur zitting zullen nemen: Marlous Kok (voorzitter), Luit Rietema (secretaris), Ton Jansen, Lianne Konings, Wil Smits, Harry Wijnands (allen leden). De functie van penningmeester blijft vacant. Luit draagt zorg voor de officiële aanmelding van de bestuursleden bij de Kamer van Koophandel.

Bijeenkomst Centraal Overleg Wijkplatforms: de wijkraad krijgt per inwoner jaarlijks fl. 2,50 voor ondersteunende activiteiten, in totaal zo’n fl. 5.000,--..

Vergunningen Rijnstate: Besloten wordt om een brief te sturen aan de gemeente inzake het niet handhaven van het bestemmingsplan Rijnstate. Ook zal spreektijd worden aangevraagd voor de gezamenlijk raadscommissievergadering van Ruimtelijke Ordening en Milieu. Naar verwachting zal deze vergadering begin februari worden gehouden.

9.       Rondvraag en sluiting

Datum volgende vergadering: donderdag 21 februari 2002, 20.00 uur.

Niets meer aan de orde zijnde sluit de voorzitter vervolgens de vergadering.