Mededelingen van de WIJKRAAD  ALTEVEER / ‘t CRANEVELT

 

Algemeen

·       Ook al is er de laatste tijd weinig publiciteit geweest, de wijkraad is volop actief!

·       In het bestuur zijn er enkele mutaties geweest. Aan het eind van deze bijdrage vindt u de samenstelling van het (vernieuwde) bestuur en ondersteunende werkgroepleden (incl. telefoonnummers en e-mailadressen) Schroom niet contact op te nemen!

·       Speerpunt van de activiteiten van de wijkraad is de afgelopen tijd geweest het bestemmingsplan buitengebied Arnhem-Noord met het transferium. En daarbij het nieuwe voorstel van een ‘gewichtige’ gemeentelijke werkgroep over een transferium met een tramlijn (het zg. bobo-lijntje met een ‘fluistertram’) dat via de kranten tot ons (= u en de wijkraad) moest komen.
Over een aanzienlijk beter voorstel verderop uitgebreid meer informatie.

·       De wijkraad heeft voorts de actie van de omwonenden van Rijnstate ondersteund die bezwaar hebben gemaakt bij de gemeente tegen het niet-handhaven van het bestemmingsplan van Rijnstate. Allengs vinden er op dat terrein meer en meer commerciële en industriële activiteiten plaats met een steeds grotere overlast voor de omwonenden. Met name de keuken (Multi Cuisine Arnhem, joint venture met Albron, het grootste cateringbedrijf van Nederland) is de grote ’vervuiler’.
Inmiddels is bekend geworden dat, n.a.v. de uitspraak van de Raad van State, de gemeente de milieuvergunning van Rijnstate zal gaan handhaven op straffe van fl 5000,= per overtreding

·       De wijkraad gaat ook het ‘world wide web’ op om actuele informatie kunnen geven. De zogenaamde domeinnaam is al aangevraagd, te weten: www.alteveercranevelt.nl. Er zullen ook “pagina’s” beschikbaar gesteld worden aan andere organisaties en activiteiten in de wijk (denk bijv. aan Craneveer!!) en een discussie-pagina.
Vrijwillige ‘website-bouwers’ die hun medewerking willen verlenen kunnen dit melden bij Wil Smits, e-mail: wil@soon.com; tel: 4421258

 

Buitengebied Arnhem-Noord en transferium

Zoals u hebt kunnen vernemen uit de media, heeft een gewichtige werkgroep een nieuw voorstel gepresenteerd voor een transferium en een zogenaamde fluistertram. Het transferium zou aan de Cattepoelseweg komen te liggen, onder het terrein van de parkeerplaats van het Openluchtmuseum. Dit gaat ten koste van groen en zal de overlast in de wijk vermeerderen i.p.v. verminderen. Daarom is de wijkraad verheugd dat er een reëel en realistisch alternatief is gepresenteerd.

Het komt er in dit voorstel op neer dat er gebruik zal worden gemaakt van de vrijkomende ruimte van de Saxen Weimar kazerne.Dit voorstel is door de Stichting Kritisch Bosbeheer opgesteld en wordt van harte ondersteund door de Gelderse Milieufederatie, Natuurmonumenten, Vrienden van de Ruitersport op de Waterberg, Stichting Das en Boom, Het Gelders Landschap en – mogelijk ANWB en het Gelders Genootschap en natuurlijk ……door de wijkraad Alteveer / ’t Cranevelt en het Actiecomité bestemmingsplan buitengebied Arnhem Noord. Een lange lijst, waar nu ook het wijkplatform Geitenkamp / Monnikenhuizen aan kan worden toegevoegd. Er bestaan plannen om een aantal private partijen het globale plan door te laten rekenen.

 

Belangrijkste kenmerken van het voorstel:

Directe aanvoerweg naar het transferium vanaf de A12 via de Apeldoornseweg met een eigen afrit die onder de Apeldoornseweg uitkomt op het transferium.

·       parkeergelegenheid voor zo’n 4000 auto’s t.o.v. van de ‘oude’ plannen met 2000 plaatsen (ten koste van de natuur)

·       geen ‘blikvervuiling’, ondergronds parkeren door gebruik te maken van het glooiende terrein

·       soepele afwikkeling van het busverkeer dankzij eigen oprit naar de Apeldoornseweg

·       multi-functionele parkeervoorziening:

Þ   overloopparkeergelegenheid voor Burger’s Zoo en het Nederlands Openlucht museum (NOM):

Þ   parkeergelegenheid voor sportcomplex Valkenhuizen

Þ   transferium voor ‘stadsbezoekers’

Þ   transferium voor Gelredome bij grote evenementen

Þ   transferium voor personeel (en bezoekers) voor Rijnstate

 

Voordelen t.o.v. de andere voorstellen

Þ   geen wijkvreemd (bus)verkeer in de wijk, m.n. ook de bussen van transferium naar centrum en Gelredome

Þ   ontlasting van de Schelmseweg op topdagen van Burger’s en NOM, busvervoer naar behoefte (inzet van bijvoorbeeld ‘veteranenbussen’ en het oude ‘zebrabusje’ van de dierentuin)

Þ   ontlasting van de wijk met wanhopig zoekende parkeerders

Þ   financiering is geen probleem;  d.m.v. projectontwikkeling van de rest van het Saxen Weimar terrein (woningbouw) is het transferium te financieren

·       ‘Parkeerders-aantrekkende’ voorzieningen (ter ontlasting van ‘wild’ parkeren) zijn mogelijk en zullen gestimuleerd worden, waarbij gedacht moet worden aan: 1.een pyramide met uitzicht 2. ’vestiging van een van Van der Valk op de punt van het Kazernecomplex in plaats i.p.v. de vestiging op het omstreden gebied ten Noorden van de Schelmseweg!!

 

>>  Nadere informatie is te verkrijgen bij Tom Bade, tel. 06 515 265 77  <<

 

          Samenstelling wijkraad en ondersteunende (werkgroep)leden

 

Þ    Wijkraad

 

NAAM

TEL.

E-MAIL

OVERIG

Stichting Wijkraad
Alteveer / ‘t Cranevelt

 

 

Postbus 5300
6802 EH Arnhem

 

 

 

 

Rob van Asselt

4430232

R.vanAsselt@12move.nl

voorzitter

Marlous Kok

3510689

 

vice-voorzitter

Harry Wijnands

3514962

wenw@netmail.nl

secretariaat

Lianne Konings

3517268

Lianne_Konings@hotmail.com

secretariaat

Frits Mulder

4437651

 

penningmeester

 

Þ   Werkgroepleden

 

NAAM

TEL.

E-MAIL

evt. aandachtsgebied

Nancy P.

4420756

poels.im@inter.nl.net

bestemmingsplan Arnhem-Noord; transferium

Rob P.

4420756

poels.im@inter.nl.net

idem

Jeanette van Elferen

3518743

 

idem

Luit Rietema

4429649

Luit_mri@euronet.nl

- -

Ton Jansen

4452313

tonxyz@hotmail.com

publiciteit

Wil Smits

4421258

wil@soon.com

verkeer en ruimtelijke ordening

John Verstegen

4424112

wil@soon.com

verkeer en ruimtelijke ordening

N.B.

1. Telefonisch contact bij voorkeur op werkdagen tussen 19.00 - 20.00 uur

2. Donaties voor de wijkraad op postgiro, rekeningnr: 5529601 t.n.v.:Wijkraad Alteveer /-Cranevelt