[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie
Vorige week schreef webredacteur Jan Bouwkamp een artikeltje over het verdwijnen van brievenbussen op Cranevelt. Hanneke Niesten reageert hier op

Hallo wijkgenoten,

Een paar weken geleden kreeg ik een bericht van de TPG dat de vertrouwde rode brievenbussen binnenkort vervangen zouden gaan worden door een nieuw model van het oranje soort. En dat tevens een aantal brievenbussen zouden vervallen waar te weinig gebruik van wordt gemaakt.

Ik verwachtte dat de brievenbus hier onder aan de Cattepoelseweg (voor de bocht van de Wagnerlaan) verdwijnen zou. Die is nogal verdekt opgesteld in een haag. Tot mijn verbazing is die vervangen.

Dus, oftewel een aantal wijkgenoten heeft geen bericht van de TPG ontvangen, oftewel de mensen hebben het niet gelezen.

De TPG is niet meer van ons allemaal, zoals de post vroeger. Het is nu een geprivatiseerd en commercieel bedrijf. En ze zijn lange tijd verliesgevend geweest. Dus als de kosten de baten niet dekken...

Het is hun verantwoordelijkheid om te zorgen dat het bedrijf financieel gezond blijft. Maar ja, ze hadden voor dezelfde kosten een beetje bescheidener brievenbusjes kunnen aanschaffen en dan méér ervan.

Of zoals in de Franse dorpjes: een brievenbus voor de eeuwigheid laten staan of hangen.

Ze hebben er blijkbaar niet aan gedacht om een inspraakronde te houden.

Met vriendelijke groet,
Hanneke Nieste