[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Goudstaven gevonden!

Het kan niemand zijn ontgaan dat er de afgelopen maanden een goudkoorts is uitgebroken binnen onze vredige gemeenschap. 's Nachts slepen ongure types door de wijk, met schop en spade, om her en der gaten te graven en boompjes te lichten. Aan deze onrust lijkt nu een einde te komen: de goudstaven zijn gevonden! Of tenminste een deel er van...!

De ongure types konden het niet nalaten om de concurrenten in de zoektocht de ogen uit te prikken, en stuurden daarom de website redactie een aantal foto's. Zie hier: de speurhond die de kist uiteindelijk vond; de vinders; en een trotse presentatie van het buitgemaakte goud.

In een kort begeleidend briefje vertelden de vinders iets over de gevolgde speurtaktiek. A.d.h.v. oude foto's (zie onder) plus maandenlang onderzoek naar tal van bomen in de wijk, kon men uiteindelijk traceren dat de buit zich nabij jeugdherberg Alteveer moest bevinden.

Na bestudering van Bakker's tekst met de veelzeggende zin: "Dat lukte met een richtingbord waar ik toevallig op stuitte", was het voor het speurdersgroepje kinderspel om de uiteindelijke inscriptie op de boom te vinden.


De laatste meters werden door een speurhond, die vast deel uitmaakte van het vindersteam, aangeduid. Daarna kon het graafwerk beginnen. Over de hoogte van de buit wilden de heren niets kwijt, behalve "dat het de moeite had geloond".

Het briefje vermeldde tevens dat de vinders om belastingtechnische redenen onbekend wensten te blijven. Vandaag ontving de redactie nog de volgende ansichtkaart (panoramabreed). Begeleidende tekst leek ons onnodig...

Nog een paar foto's van de speuractie: