[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Rioleringwerkzaamheden Cattepoelseweg

Begin september start de gemeente met rioleringswerkzaamheden op de Cattepoelseweg. Het riool tussen de Beethovenlaan en de Van Blankenburglaan/Chopinstraat wordt vervangen. Tijdens de vervanging van het riool is één hoofdrijbaan afgesloten. Het verkeer wordt dan in twee richtingen over de andere rijbaan geleid worden. De bus wordt omgeleid via de Beethovenlaan en de Sweelincklaan. De bushaltes op de Cattepoelseweg en de Brandts Buijsweg zullen tijdelijk buiten gebruik zijn. De werkzaamheden duren tot eind oktober 2004.

Tussen de Van Blankenburglaan/Chopinstraat en de Schelmseweg wordt het riool gerenoveerd (ook wel relinen genoemd). Dit wordt gedaan door een kunstharsleiding aan te brengen in het bestaande riool. Tijdens de renovatie van de rioolleidingen wordt de weg niet structureel afgesloten.

Oorzaken

Op het kruispunt van de Cattepoelseweg met de Van Blankenburgstraat en de Chopinstraat is er stankoverlast geconstateerd. Op dit kruispunt komt ook een persleiding van Defensie uit. De gemeente Arnhem heeft daarom in samenwerking met Defensie (DGW&T), die ook een gedeelte van het riool beheert, een onderzoekverricht naar de oorzaak van deze stankoverlast. Het onderzoek wees uit dat het riool vanaf het kruispunt richting de Beethovenlaan erg oud is en vervangen moet worden. De leidingen sluiten niet meer goed op elkaar aan, waardoor het water nu niet goed weg stroomt. Het water blijft op de kruising in de rioleringstil staan en dat is de oorzaak van de stankoverlast.

Informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de Servicelijn van de gemeente Arnhem op telefoonnummer (026) 377 43 21.
Arnhem, 1 september 2004