Informatiebijeenkomst Regionaal Geestelijk GezondheidszorgCentrum (RGC) in Arnhem, op de Braamberg

Al vele jaren is het beleid van de overheid erop gericht om de voorzieningen voor de geestelijke gezondheid, geïntegreerd en dicht bij de bevolking aan te bieden. Dit integrale aanbod, dat de klinische, ambulante en deeltijdbehandeling omvat, moet worden ondergebracht in Regionale Geestelijke Gezondheidszorgcentra (RGC's). Deze RGC's moeten bij voorkeur op het terrein van algemene ziekenhuizen komen of erg dicht bij deze ziekenhuizen.

In Arnhem, heeft de Gelderse Roos, een grote aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in de regio, al vele jaren geleden het initiatief genomen om tot de oprichting van een RGC te komen. Eerst is gekeken of er een mogelijkheid was een RGC te bouwen op het terrein van het Ziekenhuis Rijnstate. Dit bleek niet mogelijk. Gelukkig was er een goed alternatief. Het terrein van het verpleeghuis de Braamberg, op de Braamberg, tegenover het Ziekenhuis Rijnstate. Dit verpleeghuis gaat daar weg, en wordt opnieuw gebouwd op het voormalige terrein van het Elisabeth Gasthuis.

De afgelopen jaren zijn er in overleg met de overheid plannen ontwikkeld. Deze plannen zij nu zover goedgekeurd door de overheid dat wij ze ook kunnen presenteren aan de omwonenden van de Braamberg. Daarom houden we op 24 september 2002 een informatieavond in de noodkerk “Noorderhonk”. Tijdens deze bijeenkomst geven wij u informatie over de bouwplannen en de activiteiten van het RGC en de verwachte planning. Natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is omstreeks 22.00 uur afgelopen.

Graag zien wij u 24 september aanstaande.
Jacquemijn Hutter, psychiater/directeur Cliëntenzorg
Marla Venderink, directeur Bedrijfsvoering
De Gelderse Roos, locatie Arnhem