Donderdag 22 augustus 2002 om 10.30 stopte een snelle zilverkleurige BMW voor mijn huisadres aan de Eduard van Beinumlaan. Achter het stuur vandaan kwam onze burgemeester, Pauline Krikke. Een medewerker van de gemeente, Jeanette Scholten, was net daarvoor op haar fiets met twee nieuwe fietstassen aangekomen.
Eerst hebben we maar een kopje koffie genomen om het wijkgevoel door te nemen. Het woongenot van onze wijk als start: veel groen, ruime opzet aan de bosrand. Vervolgens zijn de knelpunten in de wijk aan de orde gekomen. Op de vier hoeken van de wijk zitten een paar lastposten: de voetbalclubs op het sportpark, het ziekenhuis Rijnstate, het openluchtmuseum en de dierentuin Burgers Zoo. Alle vier confronteren zij de buurt met: geluid-, parkeer-, en verkeeroverlast.
Vervolgens zijn wij gedrieën de wijk doorgelopen. Even langs het Oremusplein, het Ziekenhuis met de parkeerproblemen en de bomen die gekapt zullen worden. En vervolgens naar de Cattepoelseweg. Daar hebben we naar de problematiek van de weg gekeken en heb ik gewezen op de knelpunten. Ook de problematiek van het geldpinnen/opnemen in de wijk is besproken.
Bij het breedste punt van de Cattepoelseweg versterkte een wijkbewoner mijn analyse van de gevaarlijke situatie. De snelheidverminderende aanpak zou reeds uitgevoerd moeten zijn. Snel zou uitgezocht worden, waarom er nog niets met de toezegging door de Gemeente, een paar maanden geleden gedaan, is gebeurd.
Zig zag door de wijk met de groene stukjes zijn we naar de scholen met gymzalen gelopen. De kosten van het sporten door de wijkbewoners dreigt om hoog te gaan door de opgelegde huurverhoging van de gemeente. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat het recreatief sporten in de wijk vermindert, doordat de prijzen schrikbarend omhoog gaan. Blijkbaar is hier het laatste woord nog niet over gezegd, want in september is er een vergadering om over de verhoging te spreken.
Bij de Amorijstraat maakte een bewoner kennis met de burgemeester en sprak zijn zorg uit over het sluipverkeer. In de spits wordt de route Kluizeweg. Eduard van Beinumlaan, Amorijstraat en Wolflaan als sluipweg genomen. Een gevaarlijke situatie ook doordat er in combinatie met het sluipverkeer om half negen 's ochtends veel ouders over de van Beinumlaan scheuren om hun kinderen bijtijds op school te droppen.
Goed luisterend met gerichte vragen schonk Pauline Krikke aandacht aan onze wijk. Om 10.40 uur stapte onze lange en sympathieke burgemeester in haar glanzende bolide op weg naar de volgende wijk. Tot een volgende keer met het wijkplatform!
Willem Rosier had de eer onze burgemeester rond te leiden.