[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Dit document als [MSWord, 41kB]

Recreatieve Vereniging Craneveer

Jaarverslag

september 2003- september 2004

Het afgelopen verenigingsjaar is over het algemeen goed verlopen. Ook heeft zich spontaan een nieuw bestuurslid gemeld, en wel Vera van Waarsenburg. De samenwerking met de wijkraad verloopt naar wens. De redactie van Craneveer heeft diverse wijzigingen, vooral uitbreidingen, ondergaan. Er zijn voor de 31e keer zeven Craneveers verschenen.

1. Het bestuur:

Het bestuur kent nu de volgende samenstelling en functieverdeling:

voorzitter-Willem Rosier
secretaris-Marjan van Roon
2e voorzitter-Henk Wagenaar
penningmeester-Henny Holtus
commissielid/ ledenadm.-Jop Burlage
commissielid-Cleo van der Stap
commissielid-Monique Steenkamer
commissielid-Vera van Waarsenburg

Het bestuur heeft het afgelopen jaar 6 keer vergaderd. Er is geregeld contact met de wijkraad.

Verder is door het bestuur aandacht besteed aan het organiseren van bijzondere activiteiten, zoals het nieuw opgezette cultureel café en paaseierenzoeken, en het bewaken van de dagelijkse gang van zaken.

2. Leden:

Het aantal actieve leden is licht gedaald naar 251 leden. Er zijn 369 Craneveer donateurs.

3. Algemene Ledenvergadering (ALV):

Aan het begin van het seizoen is er een ALV georganiseerd. Er waren maar 8 leden en 6 bestuursleden aanwezig. De vergadering was gekoppeld aan een groepsvertegenwoordigers-bijeenkomst.

Aan het eind van het seizoen is zoals inmiddels gebruikelijk schriftelijk geïnformeerd bij de groepsvertegenwoordigers naar het reilen en zeilen van de groepen. Twaalf vertegenwoordigers hebben het vragenformulier teruggestuurd.

4. Het blad CRANEVEER:

Het blad is zeven keer verschenen en huis-aan-huis in de wijk bezorgd. Het blad heeft een functie als informatiekanaal van bestuur naar de leden. Het aantal redactieleden varieerde van zes tot acht, waaronder een lid van de wijkraad. De wijkraad publiceert nu regelmatig in het blad. Er is veel aandacht voor allerlei zaken die in de wijk gebeuren. Het verenigingsblad is in feite een wijkkrant geworden.

5. Activiteiten:

Zowel in de recreatiezaal van Craneveer als in de beide gymnastiekzalen hebben weer diverse activiteiten plaatsgevonden.

In de recreatiezaal bridge, 2 groepen, waarvan één rookvrij; biljarten, en ouderensoos. Dit jaar zijn daar bijgekomen tangolessen op de dinsdagavond en ismakologie op woensdag. Yoga wordt gegeven in het Alteveltje.

In de gymzalen: badminton, 5 groepen; gymnastiek voor zowel dames, jeugd als kleuters; aerobic en een BBB-groep (benen, billen, buiken­ groep); twee groepen volleybal en een groep recreatiesport heren. Op dinsdagavond wordt nog maar één zaal gehuurd. Diverse groepen hebben te maken met een teruglopend aantal leden. Zorgelijk is de situatie bij de volleybal-donderdaggroep, zaterdag herensport en een enkele badmintongroep. Voor Yoga en de kindergymgroepen zijn meer belangstellenden dan plaatsen.

Er is actie ondernomen om een teken en schildergroep te starten. Deze zal in september 2004 starten.

6. Bijzondere activiteiten:

Op 26 september was er een vrijwilligersfeest in de recreatiezaal, waar ongeveer 60 mensen gekomen zijn.

Op 27 september is het volleybaltoernooi gehouden, dat in juni niet door kon gaan.

Voor de kinderen zijn het afgelopen jaar enkele activiteiten georganiseerd. Het Sint Maarten feest op 11 november en het paaseieren zoeken (192 kinderen) op palmzondag. Het paaseieren zoeken vond dit jaar plaats in het Openluchtmuseum en was een groot succes. Beide activiteiten leven behoorlijk in de wijk en er waren meer deelnemers en bij Sint Maarten ook meer kaarsen voor de ramen. Op 9 juni werd de straatspeeldag gehouden.

Vanaf februari draait de derde woensdag van de maand het cultureelcafé in het Hoekje. Hieruit zijn al diverse kleine activiteiten tot stand gekomen, zoals filmclub, kookclub en tekenlessen.

Op 5 juni kon het straatvolleybaltoernooi van dit seizoen gelukkig buiten plaatsvinden. Er waren zeven teams. In een gezellige sfeer werd gestreden om de eer.

7. Trainers:

Volleybaldonderdag heeft bijna het hele seizoen geen trainer gehad, nadat de trainer begin november gestopt is. Er is nog steeds geen nieuwe trainer gevonden. De maandaggroep raakte ook hun trainer kwijt, maar daar is wel een nieuwe trainer voor gevonden.

8. Samenwerking met de wijkraad en besteding wijkgelden:

De samenwerking tussen wijkraad en Craneveer is goed. Indien gewenst worden vergaderingen van de wijkraad door een bestuurslid van Craneveer bezocht. Een lid van de wijkraad participeert in de redactie van de Craneveer. De website is een gezamenlijke activiteit, waar ook de digitale versie van de Craneveer op wordt gezet. Ook bij de besteding van de wijkgelden is samengewerkt. De groep besteding wijkgelden heeft deze o.a. bestemd voor de website, organisatie wijkconcerten, straatspeeldag en oranjecomite. Er is nu nog een bedrag gereserveerd voor met name een bijdrage aan een jeu de boulesbaan.

9. Contributie/ Administratie:

De contributie is afgelopen jaar niet gewijzigd. Het assortiment van de recreatiezaal wordt verkleind, om het over de datum zijn van dranken terg te dringen. De gemeente vraagt een steeds hogere bijdrage voor het huren van de gymzalen.

Marjan van Roon
secretaris Craneveer,
Arnhem, 20 oktober 2004