[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Onderscheiding Wander Boxem

Op dinsdag 29 april 2003 is ons oud bestuurslid Wander Boxem benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. (klik op de foto's voor een uitvergroting)

Wander was tot vlak voor de uitreiking niet op de hoogte van een voordracht voor een onderscheiding. Met de volgende smoes was hij in een net pak naar het gemeentehuis gelokt.

Samen met enkele bestuursleden van Craneveer werd hij verwacht bij wethouder Veenstra, om te spreken over de problemen rond de schoonmaak van de zalen en de moeite die het kost om de juiste mensen van de gemeente hierop aan te spreken. Ook na zijn bestuurslidmaatschap voor Craneveer onderhoudt Wander nog steeds de contacten met de gemeente. Eind januari was de wethouder in de wijk op bezoek geweest en een vervolgafspraak was toegezegd. Wander had alle contacten en pogingen daartoe keurig gedocumenteerd meegenomen naar het gemeentehuis. Pas in de hal van het gemeentehuis ontdekte hij dat hij voor iets heel anders hier naar toe gelokt was.

Zijn vrouw Ali, andere familieleden en veel leden van de net opgeheven Drentse Vereniging kwamen toen naar voren. De Drentse Vereniging heeft het voortouw genomen om Wander voor een onderscheiding voor te dragen. Naast het vele werk voor die vereniging en voor Craneveer is Wander ook erelid van de vereniging van afgestudeerden van de Hogeschool Larenstein. Een kwart eeuw heeft hij op de Eduard van Beinumschool de goedheiligman vervangen.

Wij gunnen Wander deze onderscheiding van harte en namens het bestuur van "Craneveer" willen wij hem hiermee van harte feliciteren.

Naast Wander werden die ochtend nog vijf andere Arnhemmers onderscheiden. Marjan van Roon.