[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Recreatieve Vereniging Craneveer
Jaarverslag september 2001 - september 2002

Het afgelopen verenigingsjaar goed verlopen. De samenwerking met de wijkraad is geïntensiveerd. Dit komt onder andere tot uiting in bijdragen in de Craneveer en toekenning van subsidie van de gemeente aan de wijkraad en Craneveer samen.

Eind mei werd weer en straatvolleybaltoernooi georganiseerd, dat buiten kon plaatsvinden. Het was een gezellig toernooi, in de pauze was een acrobaat actief. We willen deze activiteit jaarlijks blijven organiseren.

  1. Het bestuur:

    Het bestuur kent, evenals afgelopen jaar, de volgende samenstelling en functieverdeling:
    voorzitter - Hr. H.B. Wagenaar, Henk
    secretaris - Mw. M.N. van Roon, Marjan
    2e voorzitter - Hr. W. Rosier, Willem
    penningmeester - Hr. H.G.M. Holtus, Henny
    2e penningm. - Hr. W.A. Boxem, Wander
    ledenadm. - Mw. J.C. Burlage, Jop
    commissielid - Mw. S. Loendersloot, Saskia

    Het bestuur heeft het afgelopen jaar 6 keer vergaderd. Daarnaast waren er diverse vergaderingen met vertegenwoordigers van de gemeente en de wijkraad. Naast het organiseren van bijzondere activiteiten en het bewaken van de dagelijkse gang van zaken, was de samenwerking met de wijkraad een regelmatig agendapunt voor het bestuur. Door de gemeente is subsidie toegekend in het kader van het veiligheidsbeleid.

  2. Leden:

    Het aantal leden en donateurs is ongeveer gelijk gebleven. Er zijn nu ongeveer 290 actieve leden en 340 donateurs.

  3. Algemene Ledenvergadering (ALV):

    Alleen aan het begin van het seizoen is er een ALV georganiseerd. Er waren 13 leden en 6 bestuursleden aanwezig. De vergadering was gekoppeld aan een groepsvertegenwoordigers- bijeenkomst.

    Aan het eind van het seizoen is dit jaar schriftelijk geïnformeerd bij de groepsvertegenwoordigers naar het reilen en zeilen van de groepen. Bijna alle vertegenwoordigers hebben het vragenformulier teruggestuurd.

  4. Het blad CRANEVEER:

    Het blad is zeven keer verschenen en huis-aan-huis in de wijk bezorgd. Het blad heeft een functie als informatiekanaal van bestuur naar de leden, het is een verenigingsblad. De redactie bestaat nu uit zeven personen, waaronder een lid van de wijkraad. De wijkraad publiceert nu regelmatig in het blad. Er is meer aandacht voor allerlei zaken die in de wijk gebeuren.

  5. Activiteiten:

    Zowel in de recreatiezaal van Craneveer als in de beide gymnastiekzalen hebben weer diverse activiteiten plaatsgevonden.

    In de recreatiezaal bridge, 2 groepen, waarvan één rookvrij; biljarten, 2 groepen; en ouderensoos. Yoga wordt gegeven in het Alteveltje.

    In de gymzalen: badminton, 6 groepen; gymnastiek voor zowel dames, jeugd als kleuters; aerobic en een BBB-groep (benen, billen, buikengroep); twee groepen volleybal en een groep recreatiesport heren.

    De meeste groepen hebben dit jaar goed gedraaid. Wel blijven enkele groepen, met name badminton woensdag en vrijdag, krap in het aantal leden zitten.

    Voor de dinsdagavond recreatiezaal is geen invulling gevonden. Op een aantal woensdagen is een cursus ismakologie gegeven.

  6. Bijzondere activiteiten:

    Voor de kinderen zijn het afgelopen jaar twee activiteiten georganiseerd. Het Sint Maarten feest op 11 november en het paaseieren zoeken (ongeveer 125 kinderen) op palmzondag. Beide activiteiten leven behoorlijk in de wijk en er waren meer deelnemers en bij Sint Maarten ook meer kaarsen voor de ramen.

    Verder werd het al eerder genoemde straatvolleybaltoernooi georganiseerd.

  7. Trainers:

    De trainers zijn op gelijk gebleven aan het vorige jaar. Voor de donderdag volleybalgroep is het gelukt een nieuwe trainer te vinden.

  8. Contributie/ Administratie:

    De contributie is afgelopen jaar niet gewijzigd, alleen omgezet in euro's. Dit is ook gebeurd met de kantineprijzen. Door enkele leden zijn deze prijzen spontaan afgerond op mooie bedragen en het bestuur heeft dit zo overgenomen.

Marjan van Roon,
secretaris Craneveer,
Arnhem, 24 oktober 2002