[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Geslaagde en zonnige straatspeeldag 2007

Op woensdag 13 juni waren veel kinderen uit onze wijken te vinden op de Sweelincklaan en de Bernard Zweerslaan. Deze waren voor de Nationale Straat speeldag omgetoverd tot een fantastische autovrije speelplek.

Een team vrijwilligers was al vroeg uit de veren om de straat af te zetten en te versieren. Toen even voor enen de eerste kinderen kwamen spelen was alles klaar en -niet onbelangrijk- was het heerlijk zonnig weer!

Er was van alles te beleven. Zo waren er twee pony's waarop kinderen rondjes konden rijden. Ook gaven Josja en Ayla een voorstelling met de pony's. Favoriet was ook het springkussen in de vorm van een kasteel, waarop de groten en kleintjes om beurten mochten springen. De berg zand, die Van Elferen Groenvoorzieningen en Grondwerken had geleverd, was erg in trek: zand en water, wat wil je meer met zo'n weer!

Bij de schminktent was Spiderman favoriet dit jaar, naast natuurlijk de vlinders, piraten en tijgers. Het was het wachten waard. Ondertussen deden de lekkerbekken onder de kinderen erg hun best om de ontbijtkoek van Bakkerij Hilvers van de wasmolen te happen. De verzameling dozen leverde prachtige bouwsels op, zoals forten, tunnels en muren. Verder kon je doelschieten, skippyballen, hobbelfietsen en vlaggen maken. Even bijkomen kon in de kleurige voorleeswigwam met echte totempalen ervoor.

Buurtgenoten en (groot)ouders konden bijkletsen op het terras onder het genot van koffie of thee. Voor de kinderen waren er limonade, appels en krentenbollen en een ijsje.

Wij als straatspeeldagteam hebben het weer met veel plezier gedaan, maar zonder hulp van vrijwilligers en sponsors zouden we het niet kunnen doen. Dus iedereen nog eens heel erg bedankt!

Het straatspeeldagteam; Jacco, Brigitte, Annemarie, Rachel, Katinka en Judith

Na afloop zijn een zwart-grijs gestreepte trui, een groen berentruitje en een tas achtergebleven. Deze zijn af te halen op de Sweelincklaan 16.

Klik op de foto voor een vergroting. De foto's zijn van Frank Oldeniel, Judith Hell en Ton Jansen.