[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Wijkconcerten

Verlag Wijkconcert Ensemble Septieme.

Afgeladen vol was het op zondagmiddag 5 november [2006] in het kerkje op de heuvel. Er waren veel extra stoelen voor in de kerk en in het gangpad gezet en zelfs de bovenverdieping moest worden gebruikt om iedereen een goede plaats te verschaffen. Maar liefst 62 mensen waren gekomen om te luisteren naar het concert van Ensemble Septieme en als er meer ruimte was geweest had dit aantal nog hoger kunnen zijn. Zowel in de voorverkoop als 's middags in de kerk moesten nog mensen worden teleurgesteld.

Adrian Martig op viool, Ingrid Jacobs op altviool, Dirk Jan Post op violoncello, Marcel Snijders op contrabas, Nancy Menheere op klarinet, Pieter de Oude op fagot en Angela Colbers op hoorn openden met de Finlandia opus 26 nr 7 van Jean Sibelius. Bassist Marcel Snijders had van dit symphonische werk een knappe bewerking gemaakt. Na een mooie uitvoering van een melancholiek, modern werk uit 1980 van Pamela Harrison verraste het septet ons met muziek uit een heel ander tijdperk: een bewerking van de Passacaglia in c kleine terts van Johann Sebastian Bach. Daarna weer een stuk uit de twintigste eeuw: Zwei langsame Sätze van de Zwitserse componist Jürg Frey. Tot besluit klonk een humoristisch stuk: de suite nr 1 van Igor Strawinsky in een bewerking van fagottist Pieter de Oude.

Het ensemble kreeg terecht een langdurig en luid applaus voor hun technisch bekwame en muzikale samenspel.

Aankondiging Wijkconcert Blaaskwartet Windkracht 4.

De grote animo heeft me gestimuleerd om dit seizoen nog een wijkconcert te organiseren en wel op zondag 4 februari 2007 om 14.00 uur. "Blaaskwartet Windkracht 4" (fluit, hobo, klarinet, fagot) treedt op met muziek van o.a. Joseph Haydn, Alessandro Scarlatti, Eugene Bozza en Anton Reicha.

Liefhebbers moeten de datum maar vast in hun (nieuwe) agenda noteren. De volgende Craneveer komt pas uit in het weekend van het concert, dus te laat om u er aan te herinneren dat de voorverkoop gestart is. Wel zullen er t.z.t. posters hangen in de winkels op de beide pleintjes.

Kaartjes zijn vanaf zaterdag 13 januari 2007 verkrijgbaar bij: Foto Cranevelt op het Oremusplein en Rubens Wonen op het Beethovenplein en te reserveren per e-mail: elswagenaar@chello.nl

Els Wagenaar