[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

VDZ - FC Moscowa

Op zondag 22 oktober 2006 bood sportpark Cranevelt onderdak aan een uitzondelijk sportief evenment; het vijfde team van VDZ trad aan tegen de gelegenheidsformatie F.C. Moscowa.

Gedurende de zomermaanden komt een groep wijkbewoners bij elkaar voor een informeel spelletje voetbal. Een man (en vrouw) of 10 leven zich elke zondag uit op het trapveldje bij de ingang van de begraafplaats, waaraan de naam te danken is. Het begon op de zwoele zomeravonden, maar omdat de plek niet verlicht is, komt men ondertussen op de middagen bij elkaar.

Voor deze gelegenheid werd FC Moscowa aangevuld met wat extra vrienden. In de club-kleuren stemmig zwart (hoe kan het ook anders) trok de formatie ten strijde tegen het georganiseerde -en overwegend veel jongere- team van VDZ. Door een enorme inzet (maar zeker ook vanwege een grandioze keeper) bleef het een heel uur lang 0 tegen 0. Daarna begon het gebrek aan conditie veel zwaarder te wegen, en was het snel afgelopen: VDZ won verdiend met 3-0.

De grootste inspanning kwam daarna van het na-tafelen, waarbij de strijdende partijen in overmoed afspraken deze uitdaging nog eens aan te zullen gaan.

Mark Overmeer