[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Straatvolleybal 2006

Annemarie van de Vlier en Marjan van Roon maakten een paar foto's bij het Straatvolleybal toernooi. Hoewel de naam anders doet vermoeden vonden de wedstrijden binnen plaats.

Marjan verhaalt: Op zaterdag 16 september vond --op de nationale "dag van de buurt"-- het (bijna) jaarlijkse straatvolleybaltoernooi plaats. In de zalen van Craneveer steden dit jaar zeven teams om de eer. In de recreatiezaal werd die dag de Floddertje kledingbeurs gehouden, en mede daardoor waren er vanaf het begin al gezellig veel mensen aanwezig.

In de voorronde kwam ieder team vier andere teams tegen. Daarna volgden nog twee wedstrijden in de winnaars of verliezers poule. Met de warmte van die dag werd er vooral van de minder getrainde medewijkbewoner wel veel gevraagd, zeker als er meteen na elkaar een wedstrijd gespeeld moest worden. Gelukkig heeft de EHBO nauwelijks klanten gehad en werden alleen enkele coldpacks verstrekt.

In een van de zalen hebben Lotte en Michiel de kinderen van het publiek een half uur acrobatiekles gegeven en zij hadden een zeer enthousiast groepje kinderen om zich heen.

De winnaar van dit jaar was wederom het BLOC-team. Zij winnen dit toernooi geregeld en steeds mag een ander lid van het team een jaar genieten van de mooie beker. Bij de andere teams waren stijgers en dalers. Amadeus steeg naar de vijfde plaats en hield de nieuwe teams, een jeugdteam The Muppets en Blokje om, achter zich. Ook Voodoo eindigde hoger dan vorig jaar en mocht deze keer de finale spelen tegen het BLOC-team. Bij de strijd om de derde en vierde plaats was het team van de Obrechtstraat net te sterk voor het Bosteam.

Bij de prijsuitreiking kreeg Blokje om de traditionele sloerie, dit jaar een prachtige roze knuffelpoedel.

We hopen dat er nog een paar mensen meer dan nu mee gaan spelen bij de volleybalgroepen van Craneveer. Op de maandagavond iets rustiger voor de 40 plussers of op de donderdagavond voor de 50 minners. Hier wordt op een lekker pittig recreantenniveau gespeeld. Tot ziens bij de wekelijkse volleybalavond, of bij een volgend volleybaltoernooi.

Marjan van Roon

1e BLOC-team, heet ook wel "De Besten"
2e Voodoo
3e Obrechtstraat
4e Bosteam
5e Amadeus
6e The Muppets
7e Blokje om

Klik op de foto voor een vergroting.