[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Wijk- Kerstconcert

De ruim 30 bezoekers van het Wijk- Kerstconcert hebben op de vierde advent kunnen genieten van een prachtig, gevarieerd kerstliederenproramma, uitgevoerd door de mezzosopraan Margriet Lenglet en organiste Fen de Boer. De winterzon scheen door de kerkramen en gaf het geheel de serene sfeer die kenmerkend is voor de concertjes die in dit kerkje gegeven worden. Zowel voor als na de pauze kon er een lied door allen worden meegezongen. In de pauze was er voor iedereen een bekertje warme chocolademelk, met een kerstkransje erbij.

Volgende concerten

Voor dit seizoen resten nog twee concerten. We hopen dat ook deze weer goed bezocht zullen worden; voor de musici is het inspirerend om voor een een volle zaal te spelen of te zingen.

Het eerstvolgende wijkconcert vindt plaats op zondagmiddag 20 februari 2005, om 15.00 uur, weer in het kerkje op de heuvel t.o. het ziekenhuis. Die middag treedt voor u op: Renaissance- gezelschap De Speellieden van Gelre.

Dit is een ensemble dat zich toelegt op het ten gehore brengen van vocale en instrumentale muziek uit Middeleeuwen en renaissance. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van -kopieën van- authentieke instrumenten. I.v.m. het grote aantal (wel meer dan 30!) instrumenten dat zij meebrengen, die allemaal gestemd en op temperatuur gebracht moeten worden, is de aanvang van dat concert een uurtje later dan wij gewend zijn! Dus om 15.00 u. i.p.v. om 14.00 u.

De kaarten voor dit bijzondere concert zijn vanaf 27 januari 2005 in de voorverkoop verkrijgbaar bij de volgende adressen: Foto Cranevelt op het Oremusplein en Rubens Wonen op het Beethovenplein. De prijs is evenals de vorige keren €4,00 per persoon (incl. koffie/thee). Eventueel overgebleven kaarten zijn op 20 februari nog in de kerk te koop. Loopt u moeilijk? Naast het kerkje zijn een paar parkeerplaatsen!

Het derde en laatste wijkconcert van deze serie zal zijn op 17 april 2005. Meer informatie hierover ter zijner tijd.

els.wagenaar@hetnet.nl

Els Wagenaar