[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Wijkconcert Septiem

Op zondagmiddag 28 maart werd het vierde en laatste wijkconcert van dit seizoen gegeven in het kleine kerkje op de Braamberg. Ter gelegenheid van dit zevende concert hadden we maar liefst zeven musici uitgenodigd: René Koller, Pieter de Oude, Angela Colbers, Adrian Martig, Ingrid Jacobs, Bart Henstra en Marcel Snijders. Ze brachten het Septet in Es opus 20 van L. v. Beethoven ten gehore, een compositie voor klarinet, fagot, hoorn, viool, altviool, cello en contrabas.

Als toegift speelden ze in een prachtige uitvoering Sibelius' "Finlandia" . Het was de "wereldpremière" van een schitterende arrangement van bassist Marcel Snijders. Tussen beide stukken was er de pauze waarin de toehoorders buiten in een schuchter lentezonnetje gezellig genoten van een wijntje en een hapje.

Met dit laatste concert kunnen we terugzien op een succesvolle serie en we hopen dat ook het volgend seizoen velen de weg weer weten te vinden naar dit unieke kerkje aan de rand van onze wijk.

In de Craneveer van september wordt de derde serie wijkconcerten aangekondigd. Liefhebbers kunnen de data dan meteen in hun agenda noteren. Wat betreft het programma houd ik me nog aanbevolen voor muzikale suggesties (solisten, kleine ensembles, klein koor).

Els Wagenaar