[HOME] Onze wijk Wijkraad "Craneveer" sWoa Activiteiten Actie

Wijkconcerten

Op zondagmiddag 15 februari werd het derde wijkconcert van dit seizoen gehouden in het kleine kerkje op de Baamberg. De kerk was goed gevuld en de toehoorders konden genieten van een verrassend concert.

Voor de pauze speelde het Køkentrio, Els Wagenaar (fluit), Dick van Zanten (hobo) en Wil Huizinga (cello); een geroutineerd trio dat ook in de vorige serie al te beluisteren was. Ze speelden werken van Vivaldi, Andriessen en Koetsier.

Na de pauze speelden Theo Helling (orgel, foto 32kB) en René Fonville (fluit, foto 30kB) stukken van vader en zoon Bach, Fauré en Gluck. Omdat dit duo zelden in het openbaar optreedt en Theo al jaren in de wijk woont, waren er speciaal voor hen veel belangstellenden. Door de maatvastheid van Theo en het zeer verzorgde en ingetogen fluitspel van René wist hun muziek het publiek zeer te boeien.

In de pauze en na afloop werd weer gezellig bijgepraat en kennisgemaakt. Langzamerhand tekent zich een kleine kern van vaste bezoekers af.

Het vierde en laatste concert van deze serie in het kerkje vindt plaats op zondagmiddag 28 maart om 14.00 uur. Op het programma staat een concert van het Ensemble Septiem, waarvan onder anderen oud-wijkbewoner Adrian Martig deel uitmaakt. Zij spelen het septet in Es op. 20 van L.v.Beethoven, voor klarinet, fagot, hoorn, viool, altviool, cello en contrabas.

De kaartjes zijn vanaf dinsdag 9 maart [2004] te koop bij: Foto Cranevelt op het Oremusplein en Rubens Wonen op het Beethovenplein. De prijs is 4 euro per persoon. Eventueel overgebleven kaarten liggen op 28 maart in de kerk.